Šeimos tragedija paplūdimyje: smėlis palaidojo septynių metų mergaitę | KaunoDiena.lt

ŠEIMOS TRAGEDIJA PAPLŪDIMYJE: SMĖLIS PALAIDOJO SEPTYNIŲ METŲ MERGAITĘ

  • 18

Paplūdimyje Floridoje – šeimos tragedija. Vaikams žaidžiant iškastoje beveik dviejų metrų gylio duobėje brolį ir jo sesutę užgriuvo smėlis. Panikos ištiktiems tėvams padėti atkasinėti vaikų puolė dešimtys paprastų poilsiautojų. Deja, septynmetė mergaitė neišgyveno.

Gelbėjimo tarnybos sulaukė daugybės pranešimų dėl šio įvykio. 

„Esu papludimyje. Ten vaikas, kurį jie bando ištraukti. Daug žmonių traukia“, – paskambinusi kalbėjo moteris.

„Papasakokite, kas tiksliai nutiko?“ – paklausė gelbėjimo tarnybos darbuotoja.

„Tėvas pradėjo šauktis pagalbos. Sakė, kad jo vaikas smėlio duobėje, kurią jie kasė. Jie dar neištraukė vaiko. Vis dar kasa“, – tęsė moteris.

„Kuri kūno dalis yra įstrigusi? Ar visas kūnas?“ – teiravosi darbuotoja.

„Visas kūnas, mums reikia pagalbos. Mama rėkia. Kaip siaubinga. Stoviu atokiau, mano vyras bando atkasti vaikus“, – verkdama pasakojo moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pietų Floridos pliaže du smėlį kasinėjančius vaikus užgriuvo smėlis.

„Sėdėjome štai ten, vaikai žaidė tokioje duobėje. Juos palaidojo smėlis“, – pasakojo pliaže buvusi moteris.

Kai įvyko griūtis, duobė buvo net vieno metro 80 centimetrų gylio. Deja, paplūdimys buvo be gelbėtojų posto, tad nebuvo profesionalų. Vaikų gelbėti puolė poilsiautojai. Apie 20 suaugusiųjų kasė rankomis ir kibirėliais, bet nieko.

„Berniukas skendėjo smėlyje, kyšojo tik galva. Spėju, sesutė buvo su juo, kur kas žemiau. Visi bandė kasti, bet kuo daugiau kasė, tuo labiau smėlis griuvo“, – kalbėjo vaikus gelbėjęs žmogus.

Devynmetis buvo užverstas iki krūtinės, o septynmetės sesutės net nesimatė. Ji duso po smėliu. Po kelių minučių atskubėję gelbėtojai panaudojo atramines lentas smėliui sulaikyti, kastuvais vadavo vaikus. Deja, mergaitė buvo be pulso. Ligoninėje konstatuota jos mirtis. Broliuko būklė stabili.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Jonas

Kam skirta publikacija - visiems tiems, kas palieka vaikelius nepriežiūroje. Beveik 2 metrų gylio duobė, mažamečiai vaikai joje.... Negi neatsirado blaivaus proto žmogaus, kuris įspėtų apie galimą pavojų..?

Nausiedianc

irgi man bliat sensacija...

Hihi

Pipisau ta America.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS