Graikija pradės nuo COVID-19 skiepyti 12–15 m. vaikus | KaunoDiena.lt

GRAIKIJA PRADĖS NUO COVID-19 SKIEPYTI 12–15 M. VAIKUS

Graikijoje 12–15 m. amžiaus vaikų tėvai jau greitai galės užrašyti savo vaikus pasiskiepyti nuo COVID-19, žadant artėjančiomis dienomis paleisti vaikų skiepijimo nuo COVID-19 platformą internete, transliuotojui „Skai“ pirmadienį sakė sveikatos ministras Vassilis Kikiliasas.

Šalyje dar tik neseniai pradėta 16–17 m. amžiaus paauglių skiepijimo kampanija, tačiau skiepams jau užsiregistravo maždaug 30 tūkst. į šią amžiaus grupę patenkančių paauglių.

V. Kikiliaso manymu, norinčių pasiskiepyti paauglių skaičius ir toliau augs artėjant rugsėjui, kada prasideda nauji mokslo metai.

Sveikatos apsaugos ministras dar kartą paragino gyventojus pasiskiepyti prieš planuojamas vasaros atostogas.

Skiepijimui užsirašyti paaugliai gali tik su tėvų sutikimu.

Per pastarąsias savaites naujų COVID-19 atvejų skaičius Graikijoje vėl išaugo, vyriausybei sušvelninus apribojimus ir leidus atnaujinti naktinį gyvenimą.

Atėnuose nuo to laiko priimta nemažai priemonių, kuriomis siekiama suvaldyti viruso plitimą, įskaitant privalomą sveikatos apsaugos darbuotojų skiepijimą. Teatruose, kino teatruose, taip pat restoranuose, kavinėse viduje gali lankytis tik tie žmonės, kurie jau buvo paskiepyti dviem vakcinos dozėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS