Graikijoje sudužusiu lėktuvu skrido B. Netanyahu teismo liudytojas | KaunoDiena.lt

GRAIKIJOJE SUDUŽUSIU LĖKTUVU SKRIDO B. NETANYAHU TEISMO LIUDYTOJAS

Izraelis antradienį patvirtino, kad vienas iš žmonių, žuvusių per lėktuvo katastrofą Graikijoje, buvo asmuo, turėjęs liudyti byloje, kurioje figūruoja buvęs šalies ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus).

Graikijos pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo tyrimą.

Graikijos aviacijos saugumo tarnybos aukšto rango pareigūnas Joanis Kondylis (Ioannis Kondylis) nurodė, kad žvejys, tapęs prie Samo salos įvykusio incidento liudininku, sakė girdėjęs du sprogimus, nors lėktuvo sudužimo priežastis kol kas nežinoma.

Izraelio užsienio reikalų ministerija identifikavo abi vienmotoriu lėktuvu „Cessna C182“ skridusias aukas kaip Haimą ir Esther (Esterą) Gironus, 69 metų izraeliečių porą iš Tel Avivo.

H. Gironas, buvęs Komunikacijų ministerijos direktoriaus pavaduotojas, turėjo liudyti B. Netanyahu teisme, naujienų agentūrai AFP pranešė Izraelio prokuratūra.

B. Netanyahu, be kita ko, yra kaltinamas siekęs lengvatų žiniasklaidos magnatams mainais už palankų jo nušvietimą savo leidiniuose.

H. Gironas turėjo liudyti dėl įtarimų, esą buvęs Izraelio vyriausybės vadovas derėjosi su viena telekomunikacijų bendrove, siekdamas užsitikrinti jam palankius pranešimus mainais į tai bendrovei palankią politiką.

Graikijos civilinės aviacijos agentūra pranešė, kad privatus keturių vietų lėktuvas pakilo iš Haifos ir dingo iš radarų prieš pat jo numatytą nusileidimą Samo salos oro uoste.

I. Kondylis, valstybinės aviacijos avarijų tyrimo ir aviacijos saugos tarnybos vadovas, antradienį sakė, kad kitą dieną specialistų grupė išskris į Samą apžiūrėti lėktuvo liekanų.

„Žvejys sakė,.. kad buvo didelis sprogimas, po kurio įvyko mažesnis, – AFP sakė I. Kondylis. – Lėktuvo liekanos parodys, ar taip ir buvo.“

Pasak I. Kondylio, lėktuvo liekanos yra maždaug 33 metrų gylyje po vandeniu, maždaug už dviejų km į pietus nuo oro uosto.

Jis pridūrė turintis vilties, kad daugiau nelaimės aplinkybių paaiškės per artimiausias dvi savaites.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS