Graikijos saloje per potvynius žuvo septyni žmonės | KaunoDiena.lt

GRAIKIJOS SALOJE PER POTVYNIUS ŽUVO SEPTYNI ŽMONĖS

Graikijos Eubojos saloje per smarkių liūčių sukeltus ir potvynius, apgadinusius dešimtis namų ir sutrikdžiusius transporto eismą, žuvo septyni žmonės, tarp jų kūdikis, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Aštuonių mėnesių kūdikis buvo rastas negyvas sekmadienį viename name Politikos kaime, informavo gelbėjimo operacijoje dalyvavusių ugniagesių atstovas spaudai.

Vaikai tėvai nenukentėjo.

Keliomis valandomis anksčiau ugniagesiai dviejuose šio kaimo namuose aptiko devintą dešimtį ėjusius vyrą ir moterį. Abu jie buvo be sąmonės. Ligoninėje buvo konstatuota senolių mirtis.    

Tarp aukų taip pat yra 74 metų vyras ir 73-ejų moteris iš Burcio kaimo, pranešė naujienų agentūra ANA. 

Pareigūnai taip pat informavo, kad vienas asmuo laikomas dingusiu. 

Kiek vėliau ugniagesiai paskelbė atnaujintą informaciją, kad per smarkias liūtis, pliaupusias naktį iš šeštadienio į sekmadienį, žuvo iš viso septyni žmonės, tačiau jokių detalių apie aukas nepateikė. Jie nurodė, kad vienas žmogus tebelaikomas dingusiu.   

Viena dingusia laikyta moteris buvo surasta. ANA pranešė, kad potvynio bangos iš savo namų nunešta Burcio kaimo gyventoja buvo pastebėta iš sraigtasparnio.  

Ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) pareiškė „jaučiąs didžiulį skausmą dėl prarastų žmonių gyvybių“ ir pranešė, kad pirmadienį apsilankys Eubojoje – antroje pagal dydį Graikijos saloje po Kretos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS