Indijoje per 100 žmonių užsikrėtė COVID-19, sudalyvavę vyro vestuvėse ir laidotuvėse | KaunoDiena.lt

INDIJOJE PER 100 ŽMONIŲ UŽSIKRĖTĖ COVID-19, SUDALYVAVĘ VYRO VESTUVĖSE IR LAIDOTUVĖSE

Indijoje daugiau nei 100 žmonių buvo tyrimais patvirtinta koronaviruso infekcija po to, kai jie sudalyvavo vestuvėse, o paskui jaunikio, kuris, kaip pranešama, jau susituokė sirgdamas, laidotuvėse.

Biharo valstijos pareigūnai trečiadienį pranešė, kad 26 metų jaunikiui per vestuves birželio 15-ąją jau buvo pasireiškę COVID-19 simptomai.

Po dviejų dienų jis mirė.

„Kol kas 111 vestuvėse arba laidotuvėse dalyvavusių žmonių tyrimų [dėl COVID-19] rezultatai yra teigiami“, – sakė valstijos sostinės Patnos vyriausiasis sveikatos apsaugos pareigūnas Raja Kishoras Chaudhary (Radža Kišoras Čodharis).

„Visi kiti [turėję su jais kontaktų] buvo identifikuoti ir izoliuoti“, – nurodė jis.

Gydytojai negalėjo patvirtinti, kad užkratą išplatino jaunikis, nes jo kūnas buvo kremuotas, neatlikus tyrimų.

Tačiau R. K. Chaudhary nurodė, kad kilus infekcijos protrūkiui, izoliuota maždaug 400 vestuvėse ir laidotuvėse dalyvavusių žmonių.

Neįvardintas jaunikis, programinės įrangos inžinierius, grįžo namo iš Naujojo Delio apylinkių likus savaitei iki vestuvių. Prieš vestuves jam pasireiškė į koronaviruso panašūs simptomai.

Vyras buvo paguldytas į ligoninę, tačiau jo šeima pasirūpino jo išrašymu ir surengė vestuves, kur dalyvavo daugiau nei 300 svečių.

Praėjus dviem dienoms po vestuvių jaunikis mirė savo namuose. Jo laidotuvėse dalyvavo beveik 200 žmonių. Kai kurie dalyvavo ir vestuvėse, ir laidotuvėse.

Tačiau nei nuotakai, nei jaunikio giminaičiams tyrimai koronaviruso nepatvirtino, nurodė pareigūnai.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl įtariamų socialinio atstumo laikymosi reikalavimų pažeidimų, nukreiptą prieš virtinę vestuvėse ir laidotuvėse dalyvavusių svečių.

Šiuo metu svečių ir spalvų gausa garsėjančiose vestuvėse Indijoje gali dalyvauti ne daugiau nei 50 svečių, o laidotuvėse – ne daugiau 20-ies. Taip siekiama sumažinti koronaviruso plitimo pavojų.

Koronaviruso epidemija 1,3 mlrd. gyventojų turinčioje Indijoje jau nusinešė bemaž 17 tūkst. gyvybių, registruota beveik 600 tūkst. užsikrėtimo atvejų.

120 mln. gyventojų turintis Biharas, vienas skurdžiausių šalies regionų, registravo beveik 10 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir 62 mirtis.

Ekspertai mano, kad dėl nepakankamo testavimo tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius nėra žinomas ir yra gerokai didesnis, nei skelbiama.

Ministro pirmininko Narendros Modi (Narendros Modžio) vyriausybė švelnina karantino priemones, nors užsikrėtimo atvejų daugėja.

Tačiau antradienį premjeras paragino gyventojus būti atsargesnius.

„Mes tapome abejingi, – sakė jis. – Aš noriu, kad jūs laikytumėtės atsargumo priemonių kaip karantino metu.“

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS