Indoneziją sukrėtė žemės drebėjimas, paskelbtas cunamio pavojus | KaunoDiena.lt

INDONEZIJĄ SUKRĖTĖ ŽEMĖS DREBĖJIMAS, PASKELBTAS CUNAMIO PAVOJUS

  • 0

Indonezijos sostinę ir kitus pagrindinės Javos salos miestus penktadienį sukrėtus smarkiam žemės drebėjimui, nusinešusiam žmonių gyvybių, pareigūnai paskelbė cunamio pavojų.

JAV Geologijos tarnybos duomenimis, drebėjimas įvyko prieš pat vidurnaktį penktadienį (apie 19 val. Lietuvos laiku). 6,5 balo stiprumo drebėjimo epicentras buvo apie 91 km gylyje, apie kilometrą į rytus-pietryčius nuo Čipatudžaho miesto.

Indonezijos pareigūnai savo ruožtu pranešė užfiksavę panašaus stiprumo smūgį netoli Javos krantų.

Šalies Nelaimių padarinių likvidavimo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho (Sutopas Purvas Nugrohas) sakė, kad žuvo nenustatytas skaičius žmonių, tačiau daugiau detalių nepateikė.

„Vis dar vertiname drebėjimo padarinius ir vėliau pateiksime atnaujintos informacijos“, – teigė jis.

Jis taip pat sakė, kad Tasikmalajos mieste vakarinėje Javos dalyje ir kituose vakariniuose salos rajonuose sugriuvo keletas pastatų.

Pasak S. P. Nugroho, stiprūs požeminiai smūgiai Džakartoje bei vakarų ir vidurio saloje esančiuose miestuose ir kaimuose buvo juntami apie 20 sekundžių.

Indonezijos sostinės gyventojas Webas Warouwas (Vebas Varuvas) sakė buvęs 18-ame vieno pastato aukšte, kai prasidėjo žemės drebėjimas.

„Staiga pajutome galvos svaigimą, bet tada... Tada supratome, kad vyksta žemės drebėjimas, ir staigiai pasileidome laiptais žemyn“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo 50 metų vyras.

Pakrantėje įsikūrusiame Čilačapo mieste dėl cunamio pavojaus buvo paskelbta evakuacija.

Indonezija, sudaryta iš kelių tūkstančių salų, patenka į vadinamąjį Ramiojo vandenyno ugnies žiedą, pasižymintį dideliu tektoniniu aktyvumu, todėl šalyje dažni žemės drebėjimai ir ugnikalnių išsiveržimai.

2016 metų gruodį vakarinei Ačeho provincijai smogęs žemės drebėjimas nusinešė per 100 žmonių gyvybių, dar dešimtis tūkstančių gyventojų paliko be pastogės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS