Indonezijoje per sprogimą nikelio perdirbimo gamykloje žuvo 13 žmonių, dar 46 sužeisti | KaunoDiena.lt

INDONEZIJOJE PER SPROGIMĄ NIKELIO PERDIRBIMO GAMYKLOJE ŽUVO 13 ŽMONIŲ, DAR 46 SUŽEISTI

  • 0

Per sprogimą Kinijos finansuojamoje nikelio perdirbimo gamykloje Indonezijos rytinėje provincijoje sekmadienį žuvo 13 žmonių, dar 46 buvo sužeisti, pranešė pramonės parko pareigūnas.

Sulavesio saloje, kurioje yra nikelio – pagrindinio metalo, naudojamo elektromobilių baterijoms ir nerūdijančiam plienui gaminti – perdirbimo centras, didėjančios Pekino investicijos pakurstė neramumus dėl darbo sąlygų jos gamyklose.

Nelaimingas atsitikimas įvyko apie 5.30 val. ryto vietos (šeštadienį 23.30 val. Lietuvos) laiku įmonei „PT Indonesia Tsingshan Stainless Steel“ priklausančioje gamykloje Morovalio pramoniniame parke, esančiame Centrinėje Sulavesio provincijoje, teigė komplekso atstovas spaudai.

„Patvirtintas žuvusiųjų skaičius – 13 žmonių, iš jų devyni yra Indonezijos darbininkai ir keturi darbininkai iš Kinijos“, – teigė atstovas spaudai, anksčiau nurodęs, kad žuvo penki kinų darbininkai.

Pasak jo, dar 46 žmonės buvo sužeisti, daugiausia dėl karštų garų poveikio.

Maždaug 29 sužeistieji išsiųsti gydytis į vyriausybinę ligoninę Morovalio rajone, dar 12 žmonių buvo stebimi pramoniniame komplekse esančioje gydymo įstaigoje, o penki žmonės gydomi ambulatoriškai.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad sprogimas įvyko atliekant krosnies remonto darbus. Krosnis buvo uždaryta techninei priežiūrai, kai iš jos ištekėję šlako likučiai susiliejo su aplink esančiomis degiomis medžiagomis.

Pareiškime teigiama, kad sekmadienio rytą gaisras buvo sėkmingai užgesintas.

Didžiausia pasaulyje nikelio gamintoja ir didžiausia Kinijos nerūdijančio plieno gamintoja „Tsingshan Holding Group“ valdo kontrolinį ITSS akcijų paketą.

ITSS yra pramoninio parko, kurio kontrolinį akcijų paketą taip pat valdo „Tsingshan Holding Group“ kartu su vietos partnere „Bintang Delapan“, nuomininkė.

Pramonės parką valdanti įmonė pareiškė, kad labai liūdi dėl nelaimės ir pabrėžė, kad kelių atpažintų aukų palaikai buvo parskraidinti namo.

Sausį tame pačiame pramoniniame parke esančioje nikelio lydymo gamykloje, kilus riaušėms per protestą dėl saugos sąlygų ir darbo užmokesčio, žuvo du darbuotojai, įskaitant Kinijos pilietį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS