Irako bazė, kurioje yra JAV vadovaujamos koalicijos karių, apšaudyta raketomis | KaunoDiena.lt

IRAKO BAZĖ, KURIOJE YRA JAV VADOVAUJAMOS KOALICIJOS KARIŲ, APŠAUDYTA RAKETOMIS

Mažiausiai dešimčia raketų trečiadienį buvo apšaudyta vakarinėje Irako dalyje esanti karinė bazė, kurioje yra JAV vadovaujamos koalicijos karių, pranešė saugumo šaltiniai.

Incidentas įvyko likus dviem dienoms iki istorinio popiežiaus Pranciškaus vizito į Iraką.

Didžiulės Ain al Asado oro pajėgų bazės Irako vakaruose esančioje dykumoje apšaudymas yra ketvirtas kartas per mažiau nei tris savaites, kai raketos pataiko į Vakarų objektus šioje šalyje.

Ain al Asado oro pajėgų bazėje yra irakiečių pajėgų ir karių iš JAV vadovaujamos koalicijos, padedančios kovoti su džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) likučiais, taip pat nepilotuojamų dronų džihadistų „miegančioms“ kuopelėms stebėti.

Ataka prieš Ain al Asado oro pajėgų bazę įvyko 7.20 val. vietos (6.20 val. Lietuvos) laiku, informavo koalicijos atstovas pulkininkas Wayne'as Marotto (Veinas Marotas), tačiau nenurodė, ar per ją kas nors nukentėjo.

Pasak saugumo šaltinių, per ataką ištiktas širdies smūgio mirė vienas civilis kontraktininkas. Jo tautybės šaltiniai nenurodė, su JAV vadovaujama koalicija dėl komentaro susisiekti nepavyko.

Irako saugumo pajėgos pranešė suradusios platformą, nuo kurios į bazę buvo paleista dešimt „Grad“ tipo raketų“.

Vakarų saugumo šaltiniai naujienų agentūrai AFP sakė, kad raketos buvo Irano gamybos „Arash“. Tai 122 mm artilerijos raketos, sunkesnės už tas, kurios buvo panaudotos per kitas panašias atakas.

2020 metais dešimčių raketinių atakų ir pakelės sprogdinimų taikiniais Irake tapo Vakarų saugumo, kariniai ir diplomatiniai objektai. Irako ir Vakarų pareigūnai dėl šių išpuolių kaltina proiranietiškas grupes.

Po paliaubų su griežtosios linijos šalininkais tokios atakos spalį beveik liovėsi, bet pastarąsias tris savaites jų vėl buvo daugiau.

Vasario viduryje buvo paleista raketų į JAV vadovaujamos koalicijos karius kurdų regiono sostinėje Arbilyje, žuvo du žmonės.

Po kelių dienų raketomis buvo smogta JAV kariškių kontraktininkų kompanijai, dirbančiai į šiaurę nuo sostinės Bagdado, ir JAV ambasadai Bagdade.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

delto ir popiezius nuskrido patikrint ar visus netykelius nukove jei ne tai padarys likusiems inkvizicija kaip senais laikais?;;;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS