Ispanija aplenkė Kiniją pagal mirtinų koronaviruso atvejų skaičių | KaunoDiena.lt

ISPANIJA APLENKĖ KINIJĄ PAGAL MIRTINŲ KORONAVIRUSO ATVEJŲ SKAIČIŲ

Ispanija trečiadienį pranešė, kad šalyje mirė jau 3 434 asmenys, kuriems buvo diagnozuota naujojo koronaviruso infekcija COVID-19, todėl šalies bendras aukų skaičius tapo didesnis nei Kinijoje, šios pandemijos pirminiame židinyje.

Vyriausybė šalyje sparčiai besivystančios epidemijos statistiką pateikė jau 11-ą dieną laikantis beprecedenčių karantino priemonių, turinčių pažaboti ligos plitimą.

Kaip pranešama, per pastarąją parą mirė dar 738 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Iš viso šalyje nustatyta 47 610 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Iš viso pasaulio šalių didesnis mirusiųjų skaičius didesnis yra tik Italijoje. Kinijoje, kur viruso protrūkis prasidėjo praėjusių metų pabaigoje, nuo koronaviruso mirė 3 281 žmonės.

Ispanijai pradėjus tirti daugiau šalies gyventojų dėl galimo užsikrėtimo koronavirusu, antradienį užsikrėtusiųjų skaičius šoktelėjo 20 procentų. Mirusiųjų skaičius per tą patį laikotarpį taip pat išaugo 27 procentais.

Nepaisant kovo 14 dieną paskelbto visuotinio karantino, kuris turėtų būti pratęstas iki balandžio 11 dienos, užsikrėtimų ir mirčių skaičius toliau auga. Pareigūnai perspėja, kad ši savaitė bus ypatingai sunki.

„Mes artėjame prie piko“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos nepaprastosios situacijos koordinatorius Fernando Simonas (Fernandas Simonas), paskelbdamas naujausius skaičius.

Sveikatos priežiūros pareigūnai tikisi, kad netrukus paaiškės, ar visuotinis karantinas daro trokštamą poveikį.

Madrido regione užregistruota kiek mažiau nei trečdalis visų užsikrėtimo atvejų – 14 597 – ir 1 825 mirtys arba 53 proc. mirčių visoje šalyje.

Dėl milžiniško sergančiųjų skaičiaus ligoninės atsidūrė ant krizės ribos, kariuomenė įkūrė didžiulę karo lauko ligoninę Madrido parodų centre IFEMA, kuriame jau dabar yra 1 500 lovų. Planuojama išplėsti ligoninės pajėgumus, kad joje galėtų būti gydoma iki 5 500 žmonių.

Miesto laidojimo paslaugų tiekėjai tai pat perkrauti darbu, todėl ledo rūmai „Palacio de Hielo“ paversti laikinu morgu.

ES lyderiai reiškia solidarumą su Ispanija

Europos Sąjungos institucijų vadovai trečiadienį išreiškė solidarumą su Ispanija, besigrumiančia su nuolat aštrėjančia koronaviruso krize.

„Norėčiau, kad žinotumėte, jog nenuilstamai dirbame, siekdami jums padėti – esate ne vieni“, – tviteryje paskelbtame vaizdo įraše pareiškė Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis), pirmininkaujantis ES valstybių narių lyderius vienijančiai Europos Vadovų Tarybai, viešame laiške Ispanijai nurodė, kad „Europa jus palaiko, reikšdama visišką solidarumą; dėsime visas įmanomas pastangas, kad jums padėtume“.

Jam antrino Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli (Davidas Sasolis), kreipdamasis į ispanus tviteryje parašęs, kad „sunkumai ir problemos, kuriuos patiriate, yra ir mūsų“.

Madridas siekia parūpinti savo medikams, iš kurių 5 400 buvo užkrėsti, daugiau apsauginių priemonių, ir kreipėsi pagalbos į ES bei NATO.

Europos Komisija 25 valstybių narių vardu pradėjo bendrai įsigyti medicinines atsargas, ypač veido kaukes, tačiau šiuo metu paklausa gerokai viršija pasiūlą.

Nepaisant to, U. von der Leyen pažadėjo, kad kaukės, pirštinės ir apsauginiai drabužiai bus išsiųsti Ispanijos ligoninėms per dvi savaites.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį


Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS