Ispanijos daugiabutyje kilo gaisras: žuvo keturi žmonės, keturiolika laikomi dingusiais | KaunoDiena.lt

ISPANIJOS DAUGIABUTYJE KILO GAISRAS: ŽUVO KETURI ŽMONĖS, KETURIOLIKA LAIKOMI DINGUSIAIS

Ispanijos rytiniame Valensijos mieste kilus gaisrui 14 aukštų gyvenamajame name žuvo mažiausiai keturi žmonės, o keturiolika laikomi dingusiais, penktadienį pranešė regiono administracijos atstovė.

„Kol kas nesurasta keturiolika žmonių“, – žurnalistams sakė Pilar Bernabe, pridūrusi, kad šis skaičius gali keistis. Ketvirtadienį neįvardytas miesto merijos šaltinis pranešė apie devyniolika dingusių žmonių.

Ekspertai teigė, kad pastatas buvo padengtas itin degia medžiaga, kuri galėjo lemti greitą ugnies išplitimą. Gaisras kilo ketvirtadienį, apie 17.30 val. vietos laiku, vakariniame Kampanaro rajone.

„Keturi žmonės žuvo“, – žurnalistams sakė Valensijos regiono gelbėjimo tarnybų direktoriaus pavaduotojas Jorge Suarezas Torresas.

Gelbėjimo tarnybų duomenimis, keturiolika žmonių, įskaitant septynerių metų vaiką ir šešis ugniagesius, patyrė įvairaus sunkumo sužalojimus, o dvylika iš jų buvo nuvežti į ligoninę.

Ispanijos žiniasklaida teigė, kad kūnai buvo aptikti pasitelkus dronus, o J. Suarezas Torresas sakė, kad ugniagesiams dar nepavyko patekti į pastatą.

„Negalime pasakyti, kada jie galės patekti į pastato vidų“, – sakė jis, pridurdamas, kad bandoma atvėsinti namą, iš kurio, pasak liudininkų, greitai liko tik griaučiai.

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas teigė esąs „sukrėstas baisaus gaisro“ ir susisiekė su meru bei regiono vadovais, kad „pasiūlytų visą reikiamą pagalbą“, taip pat pareiškė užuojautą visiems nuo gaisro nukentėjusiems žmonėms.

Negalime pasakyti, kada jie galės patekti į pastato vidų.

Šalies visuomeninė televizija TVE pranešė, kad pastate yra daugiau kaip 130 butų, o gesinti gaisro buvo iškviestos 22 ugniagesių komandos.

Valensijos pramonės inžinierių asociacijos (COGITI) vadovo pavaduotoja Esther Puchades vietos žiniasklaidai sakė, kad gaisras taip greitai išplito todėl, kad pastatas buvo padengtas itin degia poliuretano danga.

Netoliese gyvenantis Luisas Ibanezas TVE sakė, kad pažvelgęs pro langą pamatė, kaip liepsnos apėmė namą „per kelias minutes“ ir kad jis buvo „tarsi padarytas iš kamščiamedžio“.

„Negalėjau patikėti savo akimis. Visa priešais esančio pastato pusė degė nuo pirmojo iki šeštojo ir septintojo aukšto, – sakė jis. – Pūtė tikrai stiprus vėjas, o ugnis didžiuliu greičiu plito į kairę pusę“.

Nuogąstavimai dėl poliuretano dangos, padidinusios Valensijos gaisro mastą, priminė 2017 metais Londone įvykusią „Grenfell Tower“ tragediją.

Tada per gaisrą 24 aukštų daugiabutyje vakarų Londone žuvo 72 žmonės, o ugnis greitai išplito dėl itin degių išorinių daugiabučio sienų apdailos plokščių. Galutinė šios nelaimės tyrimo ataskaita dar nepaskelbta.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Mačiau, Putinas atbėgęs padegė.

Nebėr kantrybės

Prileido į Europa ruskių, štai ir krečia šunybes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS