Ispanijos karališkoji pora aplankė La Palmos vulkano išsiveržimo aukas | KaunoDiena.lt

ISPANIJOS KARALIŠKOJI PORA APLANKĖ LA PALMOS VULKANO IŠSIVERŽIMO AUKAS

Ispanijos karalius Felipe VI ir karalienė Letizia ketvirtadienį atskrido į La Palmą, kur praėjusį savaitgalį pirmą kartą per 50 metų šios Kanarų salos pietuose išsiveržė Kumbre Vjechos ugnikalnis.

Karališkoji pora pirmiausia aplankė kai kuriuos iš daugiau nei 6 tūkst. evakuotų žmonių ir pasakė jiems padrąsinimo žodžius, pranešė valstybinis transliuotojas RTVE. Daugelis dėl išsiveržimo prarado visą savo turtą.

Felipę ir Letizią lydėjo ministras pirmininkas Pedro Sanchezas.

Vėliau jie susitiko su salos vyriausybės atstovais ir nuėjo patys pamatyti, kokią žalą padarė išsiveržimas. Taip pat aplankė avarinio valdymo centrą netoli ugnikalnio ir stebėjo, kaip vykdomos pagalbos priemonės.

Nuo sekmadienio ugnikalnis spjaudo pelenus, uolienų fragmentus ir maždaug 1000 laipsnių Celsijaus temperatūros lavą. Vis dar neaišku, ar lava pasieks pakrantę: iš pradžių ji tekėjo šlaitu žemyn jūros link 700 metrų per valandą greičiu, tačiau ketvirtadienį judėjo jau tik 4 metrų per valandą greičiu.

Iki šiol visiškai sunaikinta mažiausiai 350 namų, daugelis kitų – stipriai apgadinti. Taip pat sunaikintos bananų plantacijos, keliai ir elektros perdavimo linijos. Apie aukas nepranešta.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS