Ispanijos šiaurę nusiaubė daugiau kaip 100 miškų gaisrų | KaunoDiena.lt

ISPANIJOS ŠIAURĘ NUSIAUBĖ DAUGIAU KAIP 100 MIŠKŲ GAISRŲ

Ispanijos valdžios institucijų duomenimis, penktadienį šalies šiaurinę dalį nusiaubė daugiau kaip šimtas neteisėtai sukeltų gaisrų, o rytuose daugiau kaip savaitę siautėjusius gaisrus pavyko suvaldyti.

Penktadienio popietę Astūrijos regione ir kaimyninėje Kantabrijoje toliau siautėjo 119 gaisrų, pranešė šiaurinių regionų valdžios institucijos. Iš jų 91 kilo Astūrijoje.

Blogiausiu momentu šiuose miškais garsėjančiuose kalnuotuose regionuose buvo įsiplieskę 160 miško gaisrų, tačiau, valdžios institucijų teigimu, juos sukėlė nusikaltėliai.

„Susidūrėme su tikrais teroristais, kurie sukėlė pavojų žmonių gyvybėms, kaimams ir miestams“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė Astūrijos regiono prezidentas Adrianas Barbonas.

„Tie, kurie taip elgiasi, nenusipelno jokio kito vardo“, – sakė jis žurnalistams.

Pasak valdžios institucijų, buvo evakuota šimtai žmonių ir uždaryti keli keliai.

Vizito Kinijoje metu Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) tviteryje parašė, kad kalbėjosi su A. Barbonu ir išreiškė solidarumą su nukentėjusiomis šeimomis.

Kasteljone, kur nuo kovo 23-iosios liepsnojo didelis miško gaisras, gelbėjimo tarnybų duomenimis, ugniagesiai iki penktadienio stabilizavo gaisrų plitimą. Šis didelis gaisras nuniokojo iš viso 4700 hektarų, o 1300 žmonių buvo priversti evakuotis. Visgi dabar jie jau pradėjo grįžti į namus.

Po trejus metus trukusio nepakankamo kritulių kiekio Ispanija susidūrė su ilga sausra. Valdžios institucijos įspėja, kad dėl klimato kaitos sezoniniai gaisrai, kurie iki šiol paprastai kildavo tik vasarą, dabar taps pavasario ir rudens reiškiniu.

Miškų gaisrai 2022-aisiais nusiaubė Europą, o labiausiai nuo jų nukentėjo Ispanija, kurioje, remiantis Europos miškų gaisrų informacijos sistemos duomenimis, kilo beveik 500 gaisrų, sunaikinusių daugiau kaip 300 000 hektarų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Na o kas mokes uz uztersta ora? Gal Lietuvos pensininkasi su 10 metu dyzeliukais? Tai tie kurvos labusai yra kalciausi.

Iš Asturijų

Šiandien truputį palyjo tai kažkiek aprimo gaisrai nors sudegė labai daug. Dabar tokie didžiuliai kalnai stovi pajuodę kaip vaiduokliai ir baisiausiai svilėsiais smirda, o anksčiau buvo labai gražūs kraštovaizdžiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS