Per išpuolį Kabule talibai užėmė tarptautinės NVO biurą | KaunoDiena.lt

PER IŠPUOLĮ KABULE TALIBAI UŽĖMĖ TARPTAUTINĖS NVO BIURĄ

  • 1

Talibano kovotojai trečiadienį užėmė Kabulo centre esantį vienos tarptautinės pagalbos organizacijos biurą, pranešė Afganistano pareigūnai.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimi (Nasratas Rahimis) nurodė, kad ataka prasidėjo nuo sprogimo, nugriaudėjusio netoli Afganistane veikiančios nevyriausybinės organizacijos „Counterpart International“ biuro.

Anksčiau pareigūnai buvo klaidingai įvardiję taikinį, pranešę, kad kovotojai atakavo nevyriausybinės organizacijos „CARE International“ biurą.

„Keli užpuolikai įžengė į NVO pastatą. Policija apsupo tą vietą, vykdoma vadavimo operacija“, – sakė N. Rahimi.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas) per „Twitter“ pranešė, kad „Counterpart“ dalyvavo „žalingoje“ veikloje Afganistane ir kad ši organizacija susijusi su USAID – JAV Tarptautinio vystymo agentūra.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Wahidullah Mayaras (Vahidula Majaras) nurodė, kad per išpuolį mažiausiai devyni žmonės buvo sužeisti.

Įvykių liudininkai pasakojo, kad galingas sprogimas supurtė aplinkinius pastatus ir išdaužė langų.

„Pradėjom bėgti iš pastato, ir bėgdamas į lauką išgirdau šaudymą ir netoliese sprogusių granatų trenksmus“, – sakė Generalinės prokuratūros, esančios netoli išpuolio vietos, prokuroras Akbaras Khanas Sahadatas (Akbaras Chanas Sahadatas).

GALERIJA

  • Per išpuolį Kabule talibai užėmė tarptautinės NVO biurą
  • Per išpuolį Kabule talibai užėmė tarptautinės NVO biurą
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

BezdzioniuPlaneta

Vot nerimsta tie partizanai tame Afanistane, netinka jiems ta jusu jankiu okupacija ir viskas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS