Italijoje dingo JAV ieškomas rusas | KaunoDiena.lt

ITALIJOJE DINGO JAV IEŠKOMAS RUSAS

Vašingtono prašymu Italijoje suimto aukšto rango Rusijos pareigūno sūnus dingo kitą dieną po to, kai teismas patvirtino jo ekstradiciją į Jungtines Valstijas, penktadienį pranešė žiniasklaida.

Spalio 17 dieną Milano Malpensos oro uoste suimtas Artiomas Usas įsipareigojo neišvykti iš gyvenamosios vietos netoli Milano ir privalėjo nešioti elektroninę apyrankę.

JAV pareigūnai kaltina Sibiro gubernatoriaus sūnų A. Usą neteisėtai pardavus JAV technologijas Rusijos ginklų bendrovėms.

Italijos teismas antradienį sutiko, kad jis būtų išduotas Jungtinėms Valstijoms, tačiau kitą dieną vyras dingo, pranešė žiniasklaida.

Pasak laikraščio „La Repubblica“, ankstyvą trečiadienio rytą policija patikrino A. Usą, tačiau apie pietus jo elektroninė apyrankė paskleidė pavojaus signalą, ir nuo to laiko jo niekas nematė.

Keli Italijos dienraščiai spėliojo, kad jis jau gali būti užsienyje.

Penktadienį susirūpinimą išreiškė jo tėvas Aleksandras Usas, Sibiro Krasnojarsko regiono gubernatorius.

„Kaip tėvas labai nerimauju dėl savo sūnaus, – sakė jis spaudos konferencijoje. – Nežinau, kur jis yra, ir nežinau, kas nutiko.“

„Galiu pasakyti tik tiek, kad, pasak Artiomo, butas, kuriame jis gyveno, buvo gerai saugomas policijos. Jie jį tikrino net kelis kartus per naktį. Taigi nelabai suprantu, kaip jis dingo“, – pridūrė jis.

Anksčiau jis jau buvo pasmerkęs sūnaus areštą kaip politinį ir tai pakartojo penktadienį, sakydamas, kad jo sūnus buvo įtrauktas į geopolitinį žaidimą, ir teigė, kad jam iškelta byla yra sufabrikuota.

Artiomas Usas buvo vienas iš penkių rusų, suimtų Vašingtono prašymu dėl neteisėtų galingų JAV karinių technologijų eksporto į Rusiją schemų.

JAV teisingumo departamentas teigė, kad kai kurios iš jų „buvo aptiktos mūšio laukuose Ukrainoje“.

Po suėmimo Italijoje Rusija įtraukė Artiomą Usą į ieškomų asmenų sąrašą, o žiniasklaida pranešė, kad jis kaltinamas pinigų plovimu, todėl Maskva gali reikalauti jo ekstradicijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

richard

IKI KIEK KAUSAI TURI BUTI TEISEJAI KAD SUIMTA RUSA NUSIKALTELI PALEISTI;;;?????RUSA PALEISTI???????

Rokas

Geriausia dingti Italijoje, ta šalis tam tinka , jei turi vagoną dolerių. Sėdi dabar netoliese bet su kitu veidu ir vynelį gukšnoja,:) Sėkmės.

Purmaliai

mafija nespaudžia !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS