Italijoje už karantino pažeidimus įvedamos iki 3 000 eurų baudos | KaunoDiena.lt

ITALIJOJE UŽ KARANTINO PAŽEIDIMUS ĮVEDAMOS IKI 3 000 EURŲ BAUDOS

Italijos vyriausybė patvirtino iki 3 000 eurų baudas asmenims, pažeidusiems karantino reikalavimus, turinčius padėti pažaboti koronaviruso plitimą, antradienį pranešė šalies žiniasklaida.

„Kalbant apie nuobaudas pažeidėjams, įvedėme baudas – suma prasideda 400 eurų ir baigiasi 3 000 eurų“, – pareiškė premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė).

Pasak jo, baudos bus taikomos asmenis, nesilaikantiems įvestų griežtų judėjimo suvaržymo.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad didžiuojasi Italijos piliečių reakcija į kovos su koronavirusu priemonių įvedimą.

„Didžioji dauguma piliečių laikosi naujųjų taisyklių“, – sakė jis.

G. Conte taip pat pakomentavo Italijos žiniasklaidos pranešimus, kad suvaržymai Italijoje gali tęstis iki liepos 31 dienos.

„Ekstremali padėtis buvo įvesta iki liepos 31 dienos. Tai nereiškia, kad ir varžomosios priemonės bus pratęstos iki liepos 31 dienos“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad Italijos tarnybos tikisi suvaržymus atšaukti daug anksčiau.

Italija šiuo metu yra antra pasaulyje po Kinijos pagal asmenų, kuriems yra patvirtinta koronaviruso infekcija COVID-19, bendrą skaičių. Šis susirgimas buvo diagnozuotas daugiau kaip 69 tūkst. žmonių (Kinijoje – daugiau kaip 81 000). Tačiau Italija pirmauja pasaulyje pagal šio susirgimo aukų skaičių: šalyje jau mirė mažiausiai 6 820 žmonių.

G. Conte praeitą sekmadienį paskelbė, kad kovojant su koronaviruso epidemija stabdomas visų įmonių, išskyrus gyvybiškai svarbius objektus, darbas. Anksčiau šalyje buvo nurodyta uždaryti visas parduotuves, išskyrus maisto prekių krautuves ir vaistines, sustabdyti visus pramoginius renginius. Planuojama, kad šios priemonės galios iki balandžio pradžios, bet vyriausybė galės nuspręsti jas pratęsti, jeigu krizė dar nebus suvaldyta.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Va

Negalima nusitolino nuo namu 200 metru su sunimis ir tt be reikalo.saunuolis musu premieras!bauda nuo 433 iki kaleimo.ir Cia yra durniu kurie Nori uzkrest ..be atsakomybes.praeina noras Kai gauna bauda..

Italai

bekit i Lietuva.Cia bauda - maksimali 40Eu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS