Įtampa Rusijoje: didžiulių miškų gaisrų Sibire išdegintas plotas vis didėja | KaunoDiena.lt

ĮTAMPA RUSIJOJE: DIDŽIULIŲ MIŠKŲ GAISRŲ SIBIRE IŠDEGINTAS PLOTAS VIS DIDĖJA

  • 4

Rusija intensyvina kovą su Sibire liepsnojančiais didžiuliais gaisrais, bet jų apimtas plotas dar padidėjo, ypač sunkiai pasiekiamose teritorijose, penktadienį pranešė tarnybos.

Iki penktadienio vidurnakčio Maskvos (ir Lietuvos) laiku gaisrai Sibire buvo išdeginę iš viso 3 012 082 hą teritoriją, nurodė aviacinės miškų apsaugos tarnyba „Avialesoochrana“.

Agentūra taip pat informavo, kad per pastarąją parą buvo užgesinti 25 miškų gaisrai, kurių bendras plotas – daugiau kaip 6,8 tūkst. hektarų.

Vis dėlto atokiose ir sunkiai pasiekiamose teritorijose, kuriose gaisrai negesinami regioninių tarnybų sprendimu, išdegę plotai per parą padidėjo 56 tūkst. hektarų.

„Avialesoochrana“ duomenimis, ugnis labiausiai siautėja Irkutsko srityje, kur gesinami 62 gaisrai valstybiniuose miškuose, apėmę iš viso 89 503 hektarų teritoriją. Šiame regione per pastarąją parą išdegė dar 7 tūkst. hektarų.

Krasnojarsko krašte gesinami 69 gaisrai, apėmę 26 459 hektarus, o Sachos respublikoje (Jakutijoje) – 17 gaisrų, liepsnojančių 1 411 ha teritorijoje.

Šiuo metu gaisrų gesinimo operacijose dalyvauja beveik 3 000 žmonių, 430 technikos vietoje. Gaisrų stebėseną atlieka 24 orlaiviai ir dar tiek pat jų prisideda prie gesinimo, informavo „Avialesoochrana“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vladimiras Putinas

Kai manęs per konferencija mergaitė paklausė kur baigiasi rusija, pasakiau kad Rusijos sienos niekur nesibaigia.... Velniop ta gaisriuką kiek ten teišdegė... Šaunoliai vatenkininkai mano, ginkite tėvynę!

Visazinis

3 dienas maskoliai "svente" laivyno diena. Todel taip stipriai miskai ir isidege. Visi buvo girti, nebuvo kam gesinti. Dabar kareiveliai prades gesinti, aukstesniems-dar skauda galva...

Anonimas

Taigi kauno diena, kaip ir delfis, yra propagandinis antirusiškas portalas. O tokie negali nemeluoti. Kitaip iš šeimininko pinigų negautų ir užsidarytų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS