Izraelio kariai nugriovė išpuoliu kaltinto palestiniečio namus Vakarų Krante | KaunoDiena.lt

IZRAELIO KARIAI NUGRIOVĖ IŠPUOLIU KALTINTO PALESTINIEČIO NAMUS VAKARŲ KRANTE

Izraelio kariai pirmadienį susprogdino namą, kuriame gyveno palestinietis, kaltintas praėjusiais metais okupuotame Vakarų Krante nužudęs JK ir Izraelio pilietę ir dvi jos dukteris.

Moazo al Masry, kurį nukovė Izraelio kariai po balandžio 7-osios išpuolio, butas buvo sunaikintas ankstyvą rytą, AFP sakė liudininkai palestiniečiai.

Palestinos Raudonojo Pusmėnulio draugija pranešė, kad jos medikai suteikė pagalbą maždaug penkiolika žmonių po to, kai Izraelio pajėgos per reidą Vakarų Kranto Nabluso mieste paleido ašarines dujas.

M. al Masry kartu su kitais dviem užpuolikais buvo kaltinamas nušovęs izraelietę naujakurę Leah Dee ir jos dukras Maią ir Riną, kai jos važiavo automobiliu netoli Hamros Jordano slėnyje. Visi užpuolikai po gaudynių buvo nukauti per karinį reidą Nabluso mieste gegužės mėnesį.

Naktį į pirmadienį Izraelio kariai šturmavo Al Machfijos rajoną Nabluso mieste ir apsupo M. al Masry namus, AFP sakė liudininkas.

Izraelis nuolat griauna išpuoliais kaltinamų palestiniečių namus, argumentuodamas, kad tokios priemonės atgraso, o kritikai teigia, kad tai prilygsta kolektyvinei bausmei.

Raudonasis pusmėnulis agentūrai AFP sakė, kad iš pastato, kuriame buvo M. al Masry butas, buvo evakuoti keli gyventojai, tarp jų ir vaikai.

Smurtas Vakarų Krante siautė dar prieš spalio 7 dieną, kai Gazos Ruože prasidėjo karas tarp „Hamas“ kovotojų ir Izraelio.

Ramaloje įsikūrusios Palestinos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo karo pradžios Izraelio kariai ir naujakuriai Vakarų Krante nužudė mažiausiai 420 palestiniečių.

Naujausia žūtis – 16 metų Mustafos Abu Shalbako, kurį, ministerijos teigimu, pirmadienį prieš aušrą netoli Ramalos nušovė Izraelio pajėgos.

Gyventojai sakė, kad Izraelio pajėgos buvo apšaudytos tuo metu, kai įsiveržė į būstą Amario pabėgėlių stovykloje.

AFP fotografas matė, kaip kariai gatve vedė du palestiniečius užrištomis akimis, o keli kareiviai laikė ginklus, nukreiptus į aplinkinius pastatus.

Izraelio kariuomenė iš karto nekomentavo nei reido Amaryje, nei namo Nabluse nugriovimo.

Pastaraisiais mėnesiais palestiniečių kovotojai taip pat surengė daug išpuolių prieš Izraelio karius ir civilius gyventojus Izraelyje ir Vakarų Krante. Per juos, Izraelio duomenimis, žuvo mažiausiai septyniolika žmonių.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą, įskaitant Rytų Jeruzalę, kurią vėliau vienašališkai aneksavo, nuo 1967 metų arabų ir Izraelio karo.

Tarptautinei teisei prieštaraujančios Izraelio gyvenvietės per dešimtmečius gerokai išaugo ir yra laikomos pagrindine kliūtimi siekiant taikos su palestiniečiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jo

naciam galima viskas...

taip

patys zydeliai griaun savo /ivaizdi/ paremta cinisku gobsumu ir sadystiniu melu .

D.

O tai NAMAI surengė "išpuolį", kad "reikia" juos griauti ? Ir TIK "kaltinto", tačiau neįrodyta, kad "kalto"...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS