Izraelio premjeras B. Netanyahu: neįžengti į Rafą reiškia pralaimėti karą | KaunoDiena.lt

IZRAELIO PREMJERAS B. NETANYAHU: NEĮŽENGTI Į RAFĄ REIŠKIA PRALAIMĖTI KARĄ

  • 7

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) šeštadienį pareiškė, kad kritikai, raginantys Izraelį nesiimti karinių veiksmų Rafoje, faktiškai ragina šalį „pralaimėti karą“ prieš islamistų grupuotę „Hamas“.

Izraelio premjeras, kuris pažadėjo sunaikinti palestiniečių kovotojų grupuotę, įvykdžiusią spalio 7 dienos išpuolį prieš Izraelį, taip pat nurodė, kad kariai įžengs nepriklausomai nuo to, ar bus susitarta dėl įkaitų išlaisvinimo.

„Net jei jį pasieksime, įžengsime į Rafą“, – sakė jis per televiziją transliuotoje spaudos konferencijoje.

Izraelis vis dažniau sulaukia raginimų, taip pat ir iš savo artimiausių sąjungininkių Jungtinių Valstijų, nesiųsti karių į pietinį Gazos Ruožo miestą, į kurį buvo pabėgę apie 1,4 mln. žmonių.

Kariuomenė tvirtina, kad stengiasi išvežti civilius gyventojus iš teritorijos, kad būtų kuo mažiau aukų, tačiau tikslių evakuacijos plano detalių neatskleidė.

Egipto sostinėje Kaire surengtos derybos, kuriose bandoma susitarti dėl kovų nutraukimo, o pagalbos agentūros vis labiau nerimauja dėl to, kad Gazos Ruože trūksta maisto, vandens ir vaistų.

B. Netanyahu sakė, kad bet koks susitarimas „bus pasiektas tik per tiesiogines šalių derybas be išankstinių sąlygų“, o „Hamas“ reikalavimus atmetė kaip „absurdiškus“.

„Mano vadovaujamas Izraelis ir toliau griežtai priešinsis vienašališkam Palestinos valstybės pripažinimui, – pridūrė jis. – Po siaubingų spalio 7 dienos žudynių negali būti didesnio atlygio už terorizmą ir tai užkirs kelią bet kokiam taikos susitarimui ateityje.“

Jis kalbėjo tuo metu, kai tūkstančiai izraeliečių protestavo Tel Avive, kaltindami B. Netanyahu vyriausybę pamiršus per spalio 7 dienos išpuolį pagrobtus ir Gazos Ruože tebelaikomus įkaitus.

Jie skandavo, kad vyriausybė turi „kraujo ant rankų“, ir ragino Izraelį derėtis.

Karą Gazos Ruože sukėlė precedento neturintis „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį spalio 7 dieną, per kurį žydų valstybėje žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP duomenys, pagrįsti oficialiais skaičiais.

Kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, o Izraelis teigia, kad Gazos Ruože tebėra 130 įkaitų, įskaitant mažiausiai 30, kurie, kaip manoma, buvo nužudyti.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 28 858 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pilietis

O tai svolačius: mastymas kaip Putino- grobt svetimas žemes toliau

valinskinis klounas

Kaip čia tą gešeftą suderinus su Kuklianska?Juk tai antras po lenko,kurį reiktų,,togo''.

Pridėkite...

Po nosimi ūsiūkus, o ant kaktos svastiką...HITLERIS....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS