J. Prigožinas pratrūko: V. Putinui ant stalo neša visišką p*** | KaunoDiena.lt

J. PRIGOŽINAS PRATRŪKO: V. PUTINUI ANT STALO NEŠA VISIŠKĄ P***

  • 0

Ankstų rytą sprogimą ties vienu iš Chonharo tiltų užfiksavo vietos saugumo kamera. Būtent čia Sivašo įlanką kerta du labai svarbūs tiltai, kuriais iš Krymo galima nuvažiuoti į Zaporyžios sritį. Tai ženkliai apsunkins rusų karinį tiekimą į pietinius frontus. Apie tai daugiau pasakota LNK žiniose.

Chersono gubernatorius, kaip ir kiti rusų valdžios atstovai, bando raminti tuos rusus, kurie puikiai supranta, kas bus jei šiais tiltais nebebus galima naudotis.

„Eilinis beprasmis veiksmas pagal nurodymą iš Londono, padarytas Kyjivo režimo. Tai nieko nesprendžia dėl specialiosios operacijos rezultatų“, – vaizdo įraše pasakojo Vladimiras Saldo.

Dabar rusams liko tik vienas – kairysis – kelias iš aneksuoto Krypo į Zaporyžios ir Chersono sritis, per Armianską. Taigi pagrindinis karinis tiekimas į pietinius frontus per dešinįjį Chonharo kelią gerokai pasunkės. Tai nedelsiant turėtų paveikti kovas Zaporyžios srityje.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Rusijos gynybos ministerija leido propagandiniams kanalams pafilmuoti ten besiginančius rusų karius. „Ateina didelėmis pajėgomis, būriais ir kuopomis, bet mes atstumiame juos atgal, neleidžiame priešui veržtis į priekį“, – pasakojo vienas karių. Sunku pasakyti, kur tai nufilmuota, nes bendra fronto linija driekiasi daugiau nei tūkstantį kilometrų ir dabar rusai priversti gintis ir Zaporyžioje, ir Donbase. Akivaizdu, kad operatorius nestovėjo ir nefilmavo tiesiai priešais rusų kulkosvaidininką tikro mūšio sąlygomis, o ir rusų priešų šiuose vaizdo įrašuose nematyt.

Kremliaus režimui, matyt, tai problemų nekelia. Vladimiras Putinas ar jo antrininkas Maskvoje paminėjo nacistinės Vokietijos įsiveržimo į stalininę Sovietų Sąjungą metines, o kalbėdamas mokslus baigusiems jauniems karininkams pabrėžė, kad Rusijos saugumą užtikrina tik jos branduoliniai ginklai. Kalbėdamas apie specialiąją karinę operaciją, jis, vis dėlto, užsiminė, kad tokiam karui būtinos modernios technikos rusams trūksta. „Bus toliau tobulinamos ir gaminamos sistemos kovai su artilerija, taip pat kariuomenei bus teikiami bepiločiai orlaiviai ir robotizuotos smogiamosios sistemos, kurios gerai pasirodė kovinėmis sąlygomis. Forsuosime jų masinę gamybą“, – sakė jis.

Kita vertus, per Gynimo tarybos susitikimą su ministru Sergejumi Šoigu, V. Putinas pripažino, kad rusų kariuomenės, matyt, dar laukia daug nemalonumų ir siurprizų. Galima įtarti, kad ten buvo tikrasis V. Putinas, nes su gynybos ministru jis bendravo per savo įprastą nuotolinį pultą.

„Technikos be abejo galime pateikti ir papildomos, bet mobilizacinis rezervas nėra beribis. Matyt, Vakarų sąjungininkai iš tiesų nusprendė kovoti su Rusija iki paskutinio ukrainiečio. Taip pat reikia turėti omenyje, kad priešo puolamasis potencialas dar neišsemtas, dalis strateginių rezervų dar nepanaudoti. Prašau atkreipti dėmesį į tai, planuojant karinį darbą. Reikia atsižvelgti į realijas“, – susitikime kalbėjo V. Putinas.

S. Šoigu ir V. Gerasimovo požiūris paprastas – melas privalo būti tiesiog neįsivaizduojamas, kad juo patikėtų. Tuo jie ir užsiima.

Sunku pasakyti, kaip tos realijos atrodo Kremliuje, nes ministro S. Šoigu ataskaitos V. Putinui apie dešimtis sunaikintų tankų ir šarvuočių neatrodo įtikinamai ir visiškai nesutampa su ukrainiečių duomenimis.

Į tai iškart atkreipė dėmesį S. Šoigu konkurentas Jevgenijus Prigožinas. „Paaiškinu, kodėl duomenys skiriasi. Todėl, kad ant stalo prezidentui neša visišką p***. Begėdiška. Tai tiesiog plepalai. Ten nieko neleidžia, nieko nerodo, būtent todėl, kad ten milžiniškos problemos. S. Šoigu ir V. Gerasimovo požiūris paprastas – melas privalo būti tiesiog neįsivaizduojamas, kad juo patikėtų. Tuo jie ir užsiima“, – kalbėjo J. Prigožinas.

Tikroji padėtis frontuose turėtų pradėti aiškėti tik tada, kai abi pusės pademonstruos tikrąsias savo karinės logistikos galimybes. Tik tada prasidės kokie nors didesni kariaujančių karinių pajėgų poslinkiai strategiškai svarbioje Zaporyžios srityje.

Gairės: Jevgenijus Prigožinas, Vladimiras Putinas, karas Ukrainoje, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS