J. Prigožinas sako sulaukęs Maskvos pažado atsiųsti „Wagner“ daugiau šaudmenų | KaunoDiena.lt

J. PRIGOŽINAS SAKO SULAUKĘS MASKVOS PAŽADO ATSIŲSTI „WAGNER“ DAUGIAU ŠAUDMENŲ

Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas sekmadienį pareiškė sulaukęs pažado dėl daugiau amunicijos iš Rusijos kariuomenės.

Taip jis kalbėjo praėjus kelioms dienoms po to, kai pareiškė, kad dėl to, ką pavadino šaudmenų badu, gegužės 10 dieną grupė perduos Rusijos kariuomenei savo pozicijas Bachmute, Ukrainos Donecko srityje.

„Jie pažadėjo duoti mums visą amuniciją ir ginkluotę, kurios mums reikia operacijoms tęsti“, – sakė J. Prigožinas.

Penktadienį jo spaudos tarnyba paskelbė kreipimąsi, kuriame J. Prigožinas sakė: „Aš išvedu „Wagner“ dalinius iš Bachmuto, nes neturėdami amunicijos jie pasmerkti beprasmiškai mirčiai.“

Anksčiau J. Prigožino spaudos tarnyba paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, tarp samdinių lavonų nusifilmavęs „Wagner“ vadovas dėl šaudmenų trūkumo necenzūriniais žodžiais plūdo Rusijos gynybos ministerijos vadovybę.

Įraše jis pažeria beprecedentės kritikos gynybos ministrui Sergejui Šoigu ir Generalinio štabo viršininkui Valerijui Gerasimovui.

„Wagner“ kovotojai vaidina svarbų vaidmenį Rusijos kare ir vadovauja mėnesius trunkantiems mūšiams dėl Ukrainos rytuose esančio Bachmuto – ilgiausiems ir kruviniausiems šiame kare.

Gairės: Jevgenijus Prigožinas, karas Ukrainoje, Rusija, Wagner
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS