Japonijoje įvykdyta mirties bausmė 2008 metais septynis žmones nužudžiusiam vyrui | KaunoDiena.lt

JAPONIJOJE ĮVYKDYTA MIRTIES BAUSMĖ 2008 METAIS SEPTYNIS ŽMONES NUŽUDŽIUSIAM VYRUI

Japonija antradienį įvykdė mirties bausmę vyrui, nuteistam už septynių žmonių nužudymą 2008 metais, kai sunkvežimiu rėžėsi į minią Tokijo populiariame Akihabaros rajone, kur įsikūrę daug elektronikos prekių parduotuvių, o po to puolė badyti praeivius.

Teisingumo ministras Yoshihisa Furukawa (Jošihisa Furukava) sakė, kad Tomohiro Kato (Tomohiras Katas) „kruopščiai ruošėsi“ išpuoliui ir parodė „tvirtą nusiteikimą žudyti“.

„Mirties nuosprendis šioje byloje buvo priimtas po nuodugnaus svarstymo teisme“, – sakė jis žurnalistams.

„Remdamasis šiuo faktu, po itin kruopštaus patikrinimo pritariau egzekucijai“, – pridūrė ministras.

2008 metų birželio 8 dieną peiliu švaistęsis T. Kato policijai sakė: „Atvykau į Akihabarą žudyti žmonių. Man buvo nesvarbu, ką nužudysiu.“

Vyras buvo suimtas iškart po išpuolio, kai išsinuomotu dviejų tonų sunkvežimiu rėžėsi į pėsčiųjų minią ir iššokęs iš jo puolė badyti atsitiktinių praeivių. Trys žmonės buvo suvažinėti sunkvežimio, o keturi mirtinai subadyti peiliu. Per išpuolį dar dešimt žmonių buvo sužaloti.

Tai labai skaudus atvejis, sukėlęs itin sunkias pasekmes ir sukrėtęs visuomenę.

„Tai labai skaudus atvejis, sukėlęs itin sunkias pasekmes ir sukrėtęs visuomenę“, – antradienį sakė Y. Furukawa.

Pasak policijos, vairuodamas sunkvežimį T. Karo savo pražūtingą kelionę į Akihabarą fiksavo elektroninėje skelbimų lentoje, rašydamas žinutes mobiliuoju telefonu, kuriose skundėsi dėl nestabilaus darbo bei vienatvės.

Bankininko sūnus T. Kato užaugo Japonijos šiaurinėje Aomorio prefektūroje, kur baigė prestižinę vidurinę mokyklą.

Prokurorai sakė, kad T. Kato prarado pasitikėjimą savimi, kai moteris, su kuria jis bendravo internetu, nustojo rašyti jam elektroninius laiškus, kai jis nusiuntė jai savo nuotrauką.

T. Kato neapykanta visuomenei išaugo, kai niekas nereagavo į jo žinutes elektroninėje skelbimų lentoje, be kita ko, ir dėl planų surengti žudynes, sakė prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

JasonTorres

nice

Laikas prabusti.

Bausme privalo buti adekvati nusikaltimui. Dabargi, padare ziauru nusikaltima, nuzude, pasodinami i kalejima, atlieka bausme, bet praktiskai yra islaikomi mokesciu moketoju, tame tarpe aukos artimuju pinigais. Vadinami "verchai" kalejime nedirba.

o

kas ir kada musu banditus prades rusiuot pagal nusipenymo ranga ir atatinkamas gaires ju tolimesnei busenai nes normaliai visuomenei tiktu geriau be ju busenos nes kt atveju ji pasmerkta degradacijai===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS