JAV ambasada įspėja apie galimus teroro išpuolius Rusijoje | KaunoDiena.lt

JAV AMBASADA ĮSPĖJA APIE GALIMUS TERORO IŠPUOLIUS RUSIJOJE

  • 1

JAV ambasada Maskvoje vėlai sekmadienį įspėjo amerikiečius dėl galimų teroristinių išpuolių viešose vietose Rusijoje, įskaitant pasienį su Ukraina, kur Kremlius sutelkė gausias pajėgas potencialiam įsiveržimui.

„Žiniasklaidos šaltinių duomenimis, būta grasinimų surengti išpuolių prekybos centruose, geležinkelio ir metropoliteno stotyse bei kitose viešose vietose didžiuosiuose miestuose“, – rašoma ambasados paskelbtame pranešime.

Diplomatinė atstovybė konkrečiai nenurodė, kokiais pranešimais remiasi.

Ambasada perspėjo, kad išpuolių grėsmės esama Maskvoje ir Sankt Peterburge, „taip pat išaugusios įtampos rajonuose palei Rusijos sieną su Ukraina“.

Vašingtonas ir kitos Vakarų sostinės sako, kad Rusija, prie Ukrainos sienų sutelkusi daugiau kaip 150 tūkst. karių, yra pasirengusi bet kuriuo metu pradėti visapusišką puolimą.

Ambasada rekomenduoja Rusijoje esantiems amerikiečiams „vengti žmonių susibūrimų“ ir „turėti parengtą evakuacijos planą, nesikliaujant JAV vyriausybės pagalba“.

Su Ukraina besiribojančiuose Rusijos regionuose pastarosiomis dienomis buvo įvesta nepaprastoji padėtis dėl, kaip skelbiama, didelio pabėgėlių atplūdžio iš Rytų Ukrainos teritorijų, kontroliuojamų Maskvos remiamų separatistų.

Kaip sekmadienį pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija, į šalį jau atvyko daugiau nei 50 tūkst. žmonių, separatistų lyderiams nurodžius moterims ir vaikams evakuotis iš dviejų separatistinių darinių – apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“.

Ukrainos vyriausybė nuo 2014 metų kovoja su Rusijos remiamais separatistais rytinėse Donecko ir Luhansko srityse. Šis konfliktas prasidėjo Maskvai anksčiau tais pačiais metais aneksavus Krymo pusiasalį po Kijeve įvykusios Maidano revoliucijos, per kurią buvo nuversta prorusiška vyriausybė, vengusi glaudesnių ryšių su Europa. Susirėmimai jau pareikalavo per 14 tūkst. gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ooo_nauena

patis renge _patis_perspeja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS