JAV atsisako išduoti JK diplomato žmoną dėl eismo įvykio, per kurį žuvo jaunuolis | KaunoDiena.lt

JAV ATSISAKO IŠDUOTI JK DIPLOMATO ŽMONĄ DĖL EISMO ĮVYKIO, PER KURĮ ŽUVO JAUNUOLIS

Jungtinės Valstijos atsisakė patenkinti Jungtinės Karalystės prašymą išduoti vieno diplomato žmoną, patekusią į eismo įvykį, per kurį žuvo jaunuolis, penktadienį pranešė britų vyriausybė.

42-ejų Anne Sacoolas (En Sakulas) byla įvarė pleištą artimuose Londono santykiuose su Vašingtonu ir išprovokavo debatus dėl diplomatinės neliečiamybės apribojimų su nacionaliniu saugumu nesusijusiose bylose.

„Esame nusivylę dėl šio sprendimo, kuriuo, regis, neigiamas teisingumas“, – pareiškė JK vidaus reikalų ministerijos atstovė.

„Skubiai svarstome savo galimybes“, – pridūrė ji.

Britas Harry Dunnas (Haris Danas) žuvo praėjusių metų rugpjūčio 27 dieną, kai važiuodamas motociklu susidūrė su automobiliu, važiavusiu priešpriešine eismo juosta. Nelaimė įvyko šalia Karališkųjų oro pajėgų bazės vidurio Anglijoje esančiame Nortamptonšyre. Šioje bazėje veikia JAV kariuomenės ryšių centras. 

A. Sacoolas spalį prisipažino, kad vairavo tą automobilį, bet motyvuodama diplomatine neliečiamybe atsisakė grįžti į Britaniją stoti prieš teisingumą, kaip reikalauja H. Dunno tėvai.

19-mečio tėvus apie JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo (Maiko Pompėjo) sprendimą ketvirtadienį informavo jų apygardai atstovaujantis parlamentaras, nurodė šeimos atstovas.

JAV valstybės departamentas situacijos kol kas nekomentuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kavenskis

Tai ne Lietuvos skystakiause teisesauga....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS