JAV bus išdalinta 150 mln. greitųjų koronaviruso testų | KaunoDiena.lt

JAV BUS IŠDALINTA 150 MLN. GREITŲJŲ KORONAVIRUSO TESTŲ

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad jo vyriausybė išdalys 150 mln. greitųjų koronaviruso testų.

50 mln. testų gaus senelių namai, slaugos įstaigos ir kitos labiausiai viruso veikiamos institucijos. Likę 100 mln. bus paskirstyti valstijoms ir kitoms regioninėms žinyboms, kad palengvintų joms viešojo ir ekonominio gyvenimo ribojimų atšaukimą, pareiškė D. Trumpas.

Tai bus amerikiečių farmacijos kompanijos „Abbott Laboratories“ greitieji testai. Jie rezultatus pateikia per 15 minučių. D. Trumpas ne kartą liaupsino greituosius testus. Jie esą naudojami ir Baltuosiuose rūmuose. D. Trumpas prieš lapkričio 3 dieną vyksiančius prezidento rinkimus siekia, kad šalis kiek įmanoma grįžtų prie įprastos kasdienybės.

„Abbott Laboratories“ atmetė kritiką, kad greitieji testai yra su didele paklaida. JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) rugpjūtį skubos tvarka registravo juos bendram naudojimui.

JAV yra labiausiai pandemijos paveikta pasaulio šalis. Čia registruota 7,1 mln. viruso infekcijų, apie 205 000 žmonių mirė.

Ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) greituosius testus laiko svarbiu instrumentu pandemijai suvaldyti. PSO generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas pirmadienį paskelbė apie programą dėl 120 mln. testų išdalijimo skurdžiausioms pasaulio šalims.

D. Trumpas yra griežtas PSO ir jos veiksmų kovoje su pandemija kritikas. Todėl jis inicijavo savo šalies pasitraukimą iš organizacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

aj

kas iš tų testų, jei ik i40 proc. jie klaidingi. Užtat tiek daug besimptomių ir turime.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS