JK policija išaiškino didžiausią šalyje narkotikų kontrabandos tinklą | KaunoDiena.lt

JK POLICIJA IŠAIŠKINO DIDŽIAUSIĄ ŠALYJE NARKOTIKŲ KONTRABANDOS TINKLĄ

Jungtinėje Karalystėje antradienį buvo suimti 13 žmonių, įtariamų dalyvavimu didžiausiame šalyje atskleistame narkotikų kontrabandos tinkle, pranešė pareigūnai.

Suimtieji yra įtariami priklausę tarptautinei organizuotai nusikaltėlių grupuotei, į JK iš Nyderlandų importavusiai daugiau nei 50 tonų narkotikų už milijardus eurų.

Nuo 24 iki 59 metų amžiaus asmenys buvo suimti per anksti rytą vykusius reidus Londone, Mančesteryje, Lidse ir dar penkiuose šiauriniuose Anglijos miestuose, nurodė Nacionalinė kovos su nusikalstamumu agentūra (NCA).

Visi šie asmenys įtariami priklausę nusikaltėlių grupuotės britiškajai atšakai. Ši grupė, prisidengdama fiktyviomis įmonėmis, į Jungtinę Karalystę importuodavo heroiną, kokainą ir marihuaną, paslėptą daržovių ir sulčių kroviniuose.

Nyderlanduose balandį buvo suimti dar šeši su šiuo tyrimu susiję įtariamieji – keturi vyrai ir dvi moterys, laukiantys ekstradicijos į JK.

„Manome, kad išardėme gerai paruoštą narkotikų tiekimo schemą“, – sakė NCA tyrimų regiono vadovė Jayne Lloyd (Džein Loid).

„Įtariame, kad šie asmenys dalyvavo pramoninio masto operacijoje – didžiausioje, kada nors išaiškintoje JK – ir įvežė tonas mirtinų narkotikų, kurie buvo platinami nusikalstamoms grupuotėms visoje šalyje“, – sakė ji.

Remiantis NCA, antradienį suimti asmenys siejami su trimis 2018 metų rugsėjį perimtais narkotikų kroviniais.

Iš viso šioje siuntoje buvo 351 kg kokaino, 92 kg heroino, 250 kg kanapių ir 1 850 kg hašišo, kurių vertė gatvėje siekia 38 mln. svarų (42,5 mln. eurų).

Remiantis pareigūnų atliktais tyrimais, narkotikai per JK uostus buvo įvežti nuo 2017-ųjų vasario iki 2018-ųjų spalio per keletą kartų.

NCA nurodė, kad tyrimas buvo susijęs su kita operacija, per kurią pareigūnai 2015 metais konfiskavo daugiau nei 100 kg heroino. Dėl šios siuntos buvo nuteisti 13 asmenų.

GALERIJA

  • JK policija išaiškino didžiausią šalyje narkotikų kontrabandos tinklą
  • JK policija išaiškino didžiausią šalyje narkotikų kontrabandos tinklą
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

HANS

KOKIA TU VERSLININKU TAUTYBE INDOMU

Che che

Mums daugiau vietos bus .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS