Juodkalnijoje pasveiko visi koronavirusu sirgę žmonės | KaunoDiena.lt

JUODKALNIJOJE PASVEIKO VISI KORONAVIRUSU SIRGĘ ŽMONĖS

Juodkalnijos ministrų kabinetas pareiškė, kad šalyje pasveiko visi koronaviruso Covid-19 sukeliama liga sirgę žmonės. Tai naktį į pirmadienį pranešė Juodkalnijos vyriausybės spaudos tarnyba.

„Mūsų šalyje nebėra žmonių, užsikrėtusių koronavirusu. Juodkalnija iki kovo 17 d., kai buvo patvirtintas pirmasis infekcijos atvejis, buvo paskutinė Europos šalis be viruso“, - sakoma tviteryje paskelbtame vyriausybės pranešime.

Anksčiau Juodkalnijoje po dviejų savaičių pertraukos buvo užfiksuotas naujas užsikrėtimo atvejis – koronavirusas buvo diagnozuotas užsieniečiui, Serbijos piliečiui. Juodkalnijos medikai operatyviai išgabeno pacientą į Serbiją ir neįtraukė jo į bendrą užsikrėtusiųjų statistiką. Tad, Juodkalnijos visuomenės sveikatos instituto duomenimis, iš viso nuo pandemijos pradžios šalyje susirgo 324 žmonės, iš jų 9 mirė. Bet specialistai mano, kad labai mažas testuojamųjų skaičius neatspindi viruso išplitimo šalyje masto.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS