Kanadoje nuslinkus lavinai dingo du amerikiečiai | KaunoDiena.lt

KANADOJE NUSLINKUS LAVINAI DINGO DU AMERIKIEČIAI

  • 0

Kanados Banfo nacionaliniame parke Uoliniuose kalnuose nuslinkusi lavina tikriausiai užgriuvo du amerikiečius, išėjusius į žygį su sniegbridžiais, ir tikėtina, kad jie žuvo, trečiadienį pranešė vienas pareigūnė.

Gelbėtojų grupė, skridusi sraigtasparniu, pagavo dviejų turistų GPS žymeklių signalą į šiaurę nuo Leik Luiso miestelio, už 180 km nuo Kalgario, vakarinėje Albertos provincijoje.

„Kol kas negalime nieko patvirtinti, bet visi ženklai rodo, kad jis tikriausiai buvo palaidoti po lavinos neštomis nuolaužomis“, – sakė naujienų agentūrai AFP Kanados parkų tarnybos atstovė Tania Peters (Tania Piters).

Federalinė policija buvo informuota apie dingusią porą iš Bostono, kai amerikiečiai negrįžo į viešbutį, iš kurio turėjo išsiregistruoti.

Kanados nacionalinius parkus prižiūrinti federalinė agentūra pradėjo paieškų ir gelbėjimo misiją. Dingusiųjų vardai nebuvo paviešinti.

„Jie tikriausiai buvo palaidoti lavinos, – sakė T.Peters. – Radome sniegbridžių pėdsakus, vedančius iki lavinos sąnašų, bet iš tų sąnašų vedančių pėdsakų nebuvo.“

„Šiuo metu lavinų pavojus per didelis, kad būtų galima pasiųsti patrulius ieškoti ant žemės“, – pridūrė ji. T.Peters sakė, kad pareigūnai tikisi apieškoti tą teritoriją artimiausiomis dienomis.

Be to, pareigūnai dėl sniego griūčių pavojaus tose apylinkėse uždarė kai kuriuos kelius, pažymėjo pareigūnė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS