Kanadoje per šaudynes žuvo penki žmonės, tarp jų – trys vaikai | KaunoDiena.lt

KANADOJE PER ŠAUDYNES ŽUVO PENKI ŽMONĖS, TARP JŲ – TRYS VAIKAI

Kanados policija dviejuose pasienio miesto gyvenamuosiuose namuose rado penkis nušautus žmones, įskaitant tris vaikus ir, kaip įtariama, patį šaulį, ir antradienį įvardijo šį atvejį kaip „smurtą artimoje aplinkoje“.

Aukos aptiktos pirmadienį vakare Su Sent Mari mieste Ontarijo provincijoje, netoli trijų Didžiųjų ežerų santakos, besiribojančios su JAV Mičigano valstija, maždaug už 700 km į šiaurės vakarus nuo Toronto. Policijai prieš tai buvo pranešta apie įsilaužimus.

Pirmajame gyvenamajame name buvo rastas 41 metų vyras, „miręs nuo šautinės žaizdos“. „Prieš atvykstant policijai šaulys pabėgo iš vietovės“, – sakoma pranešime.

Po dešimties minučių, gavusi dar vieną skubios pagalbos iškvietimą, policija nuvyko į kitą namą, esantį vos už 3,7 km. Ten jie rado tris negyvus šešerių, septynerių ir dvylikos metų vaikus, taip pat įtariamą šaulį, kuris mirė „nuo sau padarytos šautinės žaizdos“.

Dar viena 45 metų amžiaus auka buvo rasta sužeista kulkos ir nuvežta į ligoninę.

Su Sent Mari miesto policijos viršininkas Hugh Stevensonas pareiškė, kad šie incidentai buvo susiję ir tai – „smurto artimoje aplinkoje pasekmė“.

„Tai neapsakoma tragedija“, — sakė meras Matthew Shoemakeris socialiniame tinkle „X“.

Vyriausybės duomenimis, nuo 2020 iki 2021 metų nusikaltimų su ginklais Kanadoje buvo sumažėję jie sudarė „nedidelę visų smurtinių nusikaltimų dalį“. Tačiau, palyginti su tuo, kas buvo prieš dešimtmetį, šaudynių padaugėjo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Toli

Ta kanada ane runkelei

SUSIJUSIOS NAUJIENOS