Karo grimasos: žuvusius sūnus pakeičia surogatiniai vaikai | KaunoDiena.lt

KARO GRIMASOS: ŽUVUSIUS SŪNUS PAKEIČIA SUROGATINIAI VAIKAI

  • 7

62-ejų Gohar Sargsyan žaidžia su savo mažamečiu sūnumi Gariku. Gohar ir jos sutuoktinis Georgas vieni pirmųjų, kurie pasinaudojo Armėnijos vyriausybės pasiūlymu finansuoti surogatinę motinystę po to, kai per 2020-ųjų Kalnų Karabacho konfliktą neteko 22 metų sūnaus Gariko, praneša LNK.

„Kadangi Georgas nenorėjo iš vyriausybės imti kompensacijos žuvusių karių šeimoms, mano giminaičiai patarė mums neimti pinigų, o geriau pasinaudoti surogatinės motinystės galimybe“, – pasakojo G. Sargsyan.

Kita pora per 44 dienas trukusį karą neteko dviejų sūnų – devyniolikmečio Sambelio ir aštuoniolikmečio Nariko. Jie taip pat nusprendė surogatinės motinos dėka sulaukti naujo šeimos nario, o naujagimį pavadino vyriausio žuvusio sūnaus Sambelio vardu.

„Kai jis ilgai miega, aš jo pasiilgstu, laukiu, nekantrauju, kada jis pabus, kad galėčiau jį pamyluoti“, – sakė žuvusių karių mama Nushik Muradyan.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Savo sūnus kare praradę tėvai neslepia, kad naujai gimę surogatiniai vaikai vėl suteikia jėgų gyventi.

„Dabar viskas pasikeitė. Gyvenimas atgavo prasmę. Turime tikslų ir gyvename dėl jo“, – teigė G. Sargsyan.

Surogatinė motinystė finansuojama pačios Armėnijos vyriausybės. Pagal naują programą šeimoms, kurių sūnūs mirė per karinę tarnybą arba po jos dėl karinio konflikto, skiriama iki 14 tūkst. dolerių kompensacijos už surogatinės motinos paslaugas arba donorinius kiaušinėlius.

Dabar viskas pasikeitė. Gyvenimas atgavo prasmę. Turime tikslų ir gyvename dėl jo.

Armėnijos psichologai tokią valstybės iniciatyvą giria, tačiau neslepia, kad emocinių rizikų tokia programa sukelia nemažai.

„Naujas vaikas gimsta visiškai kitu žmogumi su naujais genais, jis gali turėti visiškai kitokį charakterį ir įpročius. Ir svarbu, kad šis vaikas jaustų meilę, priėmimą, nukreiptą būtent į jį ir dėl jo“, – tikino psichologė Iren Tairyan.

Šiuo metu žuvusių karių šeimose gimę 48 vaikai, o jau 30 moterų yra nėščios.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Aliona

Kam tas bajeris tos motinos juk tiek nasšlaičiu ukrijoje yra ten jau nuo 14 metu dar pijokui vagiui Porošenkai itr tam balerinai valdant tukstančiai vaiku namu buvo

Anonimas

Ukram zelenslkis sumokes Durnos kalbos kad zelia nebėga kariauja palaiukit palaukit tuoj neš kuldašiu ginklu biznis pinigėliu srautai baigėsi Bet vis dar prašo nes jeigu viskas nutruks zelia bus tas paskutinis žydas-ukras pražudes šalisededamas bunkeryjeAmerikonai paskyre kelis AZOV kuriu rankos iki alkuniu kruvinos užbaigti karo bizni ir zelei kulka i nugara paruošta Tikrai mastantis supranta per daug zelia žino ir išžudė ukraina su jankiu ginklais

Rasa

Kaip gali žmogus but antiek durnas kad klausyti ta šudo malima apie kara LIETUVOJE NATO IR ATEINA RUSAI KARA PRADĖT tai rašykit tiesa rusai su nato kara tai pasaulio pabaiga Vakarai jeigu nežinot ko norit tai išsiaiškinkit karo nebus Nausėda mus ruošia o pats matyt gera bunkeri turi pasiruošes bet ir bunkeris neišsigelbejimas Ir kaip žmogus jau metuose gali tokias nesamones vapsėtiNauseda aš senas žmogus Duda kažkaip tai susiprato o tu nausedėli kažka tai rezgi nepasitikėk perdaug subinlaižiais ju tik apie tave sukasi saujalė bet tautai tu jau nereikaolingas Tau pasakysiu ukraina jokiems jankiams nebus atiduota nes ten rusu žemės o ne scwabo jankiu ar storošoBus išneždinti išgamos iškrype ir tautos gyvens ramiai draugiškai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS