Kinija smerkia J. Bideno pastabas dėl Xi Jinpingo prilyginimo diktatoriams | KaunoDiena.lt

KINIJA SMERKIA J. BIDENO PASTABAS DĖL XI JINPINGO PRILYGINIMO DIKTATORIAMS

  • 6

Kinija trečiadienį pasmerkė ir neatsakingomis pavadino JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pastabas, kuriose jis savo kolegą iš Kinijos Xi Jinpingą (Si Dzinpingą) prilygino diktatoriams.

„Atitinkamos JAV pastabos yra labai apgailėtinos ir neatsakingos, jos rimtai pažeidžia pagrindinius faktus, diplomatinį protokolą ir Kinijos politinį orumą“, – per eilinę trumpą spaudos konferenciją sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning.

„Tai atvira politinė provokacija“, – pridūrė ji.

J. Bidenas antradienį kalbėdamas Demokratų partijos rėmėjų renginyje Kalifornijoje sakė, kad Xi Jinpingą supykdė vasarį įvykęs incidentas, kai Kinijos oro balionas, kuris, Vašingtono teigimu, buvo naudojamas šnipinėjimui, praskridęs virš JAV buvo numuštas amerikiečių karinių lėktuvų.

„Numušus tą balioną su dviem dėžėmis, pilnomis šnipinėjimo įrangos, Xi Jinpingas labai nusiminė todėl, kad jis nežinojo, jog jos ten buvo, – sakė J. Bidenas. – Aš kalbu rimtai. Tai didžiulė diktatorių gėda, kai jie nežino, kas vyksta.“

Daug sričių apimanti Kinijos ir Jungtinių Valstijų priešprieša po vasarį įvykusio incidento peraugo į tikrą diplomatinę krizę.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

nukaršusio JANKIO postringavimai ,nedovanotinai kenkia

KINIJOS ir JAV santykiams

taip

amerikonai todėl ir paskyrė šį ligotą, seną žmogų į Prezidentus. Pliurpdamas nesąmones jeigu sukels karinį konfliktą, bus ką apkaltinti...Kalbasi su mirusiais, neatpažįsta žmonių, griuvinėja ir tai yra Amerikos galybė? Tai tik vykdomas planas...

Kaunietis

Jau tas jankiu imperijalistu pampersinis bidonas visai baigia nusišnekėti ,tikrai kad tai amerikos bėda ir gėda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS