Konge nuo Ebolos karštligės mirė antras žmogus | KaunoDiena.lt

KONGE NUO EBOLOS KARŠTLIGĖS MIRĖ ANTRAS ŽMOGUS

  • 3

Kongo Demokratinės Respublikos rytiniame Gomos mieste, svarbiame transporto centre, nuo Ebolos karštligės mirė antras žmogus, trečiadienį naujienų agentūrai AFP patvirtino šalies kovos su epidemija vyriausiasis koordinatorius.

„Mirė pacientas, kuriam buvo diagnozuota Ebola. Buvo imtasi visų veiksmų, siekiant užkirsti kelią ligos plitimui“, – pareiškė Jeanas-Jacques'as Muyembe (Žanas Žakas Mujembė), koordinuojantis kovą su epidemija, kilusia prieš metus.

Liepos 16 dieną nuskambėjus žiniai, kad Gomoje nuo Ebolos mirė vienas žmogus, kilo susirūpinimo banga.

Praėjus dienai Jungtinių Tautų Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pavadino epidemiją „tarptautinio masto visuomenės sveikatos krize“ – tokiu žingsniu siekta paspartinti tarptautinį atsaką į protrūkį.

Remiantis trečiadienį paskelbtais skaičiais, nuo pirmojo užsikrėtimo šiuo virusu atvejo Kongo DR rytuose, užfiksuoto pernai rugpjūčio 1 dieną, žuvo 1 803 žmonės. Sveikatos ekspertai nuogąstauja, kad liga gali išplisti didmiesčiuose, kur dėl didelio gyventojų tankumo ir mobilumo būtų sunkiau nei kaimo vietovėse izoliuoti pacientus ir atsekti, su kuo kontaktavo užkrėstieji.

Pirmąja auka tapo vienas evangelikų pastorius, keliavęs iš Gomos į Butembą, vieną iš labiausiai nuo epidemijos nukentėjusių miestelių. Lankydamasis ten jis sakė pamokslą keliose bažnyčiose ir nuolat prisiliesdavo prie maldininkų, įskaitant sergančiuosius, o paskui įlipo į autobusą, važiavusį atgal į Gomą.

Pasak Arunos Abedi (Arunos Abedžio), atsakingo už kovos su Ebola koordinavimą Šiaurės Kivu – labiausiai paveiktoje provincijoje, antrasis pacientas atvyko į gydymo centrą praėjus 11 dienų nuo susirgimo. „Jo atvejis tikrai buvo beviltiškas, nes liga jau buvo vėlyvos stadijos. Jis mirė naktį į antradienį“, – pridūrė pareigūnas.

A. Abedi paragino visuomenę nedelsiant reaguoti į Ebolos simptomus ir neslėpti įtariamų užkrėtimo atvejų. „Gydymo centras nėra morgas – pacientą būtina paguldyti anksti“, – sakė jis.

Goma yra pasienio miestas, esantis su Ruanda besiribojančio Kivu ežero šiaurinėje pakrantėje. Miestas turi uostą, jungiantį jį su Bukavu ir Pietų Kivu provincija, taip pat oro uostą, iš kur skraido lėktuvai į Kinšasą, Ugandos Entebės miestą ir Adis Abebą – Etiopijos sostinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Linkejimai is Druskininku

Geriau parasykit kiek mirsta ar tampa neigaliais musu kurorte Druskininkuose po Verygos reformu, nes ligonine palikta felcerines lygio, o su insulto ar infarkto priepuoliu, jei busit visus pinigus pramasazave caro sanatorijose, niekas i Alytu, Kauna ar Vilniu neveza, nes daktarai taupo lesas. Neigalumas ar mirtis garantuota.

Anonimas

apsisik tu su savo rusais...

...

Ir kodėl dėl to niekas rusų nekaltina?.. ;D :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS