Kremlius atmeta užsienio lyderių nerimą dėl A. Navalno sveikatos | KaunoDiena.lt

KREMLIUS ATMETA UŽSIENIO LYDERIŲ NERIMĄ DĖL A. NAVALNO SVEIKATOS

Kremlius pirmadienį atmetė Vakarų šalių nuogąstavimus dėl kalinamo opozicionieriaus Aleksejaus Navalno, prieš tris savaites paskelbusio bado streiką, būklės ir nurodė, kad nestebi jo sveikatos.

„Nuteistųjų ir kalinių Rusijos Federacijos teritorijoje sveikatos būklė negali ir neturi būti kitų valstybių atstovus dominančia tema“, – sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas, žurnalistų paklaustas, kaip Kremlius sureagavo į Vašingtono įspėjimą, kad mirus A. Navalnui Rusija sulauktų pasekmių.

D. Peskovas pridūrė, kad neturi duomenų apie A. Navalno sveikatos būklę ir negali tikėti tvirtinimais, kad ji kritinė.

„Neturiu informacijos apie minimo kalinio sveikatos būklę, todėl negaliu priimti už gryną pinigą jūsų tvirtinimus apie kažkokią kritinę būklę“, – sakė jis.

Prezidentas negali imtis jokių veiksmų, susijusių su kalinių sveikatos stebėjimu. Yra FSIN (Federalinė bausmių vykdymo tarnyba), yra atitinkamas reglamentas. Kalėjimuose visi šie procesai griežtai reglamentuoti.

„Prezidentas negali imtis jokių veiksmų, susijusių su kalinių sveikatos stebėjimu. Yra FSIN (Federalinė bausmių vykdymo tarnyba), yra atitinkamas reglamentas. Kalėjimuose visi šie procesai griežtai reglamentuoti“, – kalbėjo D. Peskovas.

Pirmadienį buvo pranešta, kad A. Navalnas perkeliamas į kolonijos ligoninę.

Kovo 31 dieną garsiausias V. Putino oponentas paskelbė bado streiką, reikalaudamas tinkamo gydymo dėl nugaros skausmų bei kojų ir rankų tirpimo.

Šeštadienį 44 metų opozicionieriaus gydytojai įspėjo, kad jis „bet kurią akimirką“ gali patirti širdies smūgį, nes jo sveikatos būklė sparčiai blogėja.

Po šio įspėjimo A. Navalno bendražygiai paragino rusus balandžio 21-ąją išeiti į gatves ir reikalauti jį paleisti.

Vidaus reikalų ministerija pirmadienį savo ruožtu įspėjo opozicionieriaus šalininkus neiti į gatves protestuoti ir pažadėjo imtis veiksmų prieš neteisėtų demonstracijų dalyvius.

„Teisėsaugos institucijos neleis destabilizuoti situacijos ir imsis visų būtinų priemonių teisei ir tvarkai šalies regionuose palaikyti“, – rašoma ministerijos išplatintame pareiškime.

„Pažeidėjai bus sulaikyti ir patraukti atsakomybėn pagal įstatymus“, – priduriama jame.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kiek

galima rasyti apie ta zmogu kai tokiu pilna zeme juk ja m nelemta but caru kaip ir svietkai?...

>Mintys

Girdejau, kad ten, durnyne, labai kreipiate demesi i savo mintis, ypac perskaicius "Napoleona", "Cercili"...

Is to

Kremliaus usuotos makakos jeigu kas nusvilptu laikroduka nuo leteneles jam butu didesnis sokas negu i kaleima uzdarytu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS