Kuveito naftos perdirbimo įmonėje kilus gaisrui žuvo du žmonės, sužeista dar 10 | KaunoDiena.lt

KUVEITO NAFTOS PERDIRBIMO ĮMONĖJE KILUS GAISRUI ŽUVO DU ŽMONĖS, SUŽEISTA DAR 10

Kuveito didžiulėje naftos perdirbimo gamykloje penktadienį vykdant techninės priežiūros darbus įsiplieskė gaisras, per kurį žuvo du žmonės, o nukentėjo dar dešimt, pranešė Kuveito valstybinė naftos bendrovė.

Tai jau antras gaisras Achmadi mieste įsikūrusioje naftos perdirbimo gamykloje „Mina al Ahmadi“ (MAA) per tris mėnesius.

Spalį valstybinė naftos bendrovė pranešė, kad įmonėje buvo kilęs gaisras, per kurį kažkiek darbuotojų apsinuodijo dūmais ir patyrė nesunkių sužalojimų.

Gaisras penktadienį „įsiplieskė atliekant techninės priežiūros darbus“ naftos perdirbimo gamykloje, esančioje 40 km į pietus nuo Kuveito sostinės, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė valstybinė Kuveito nacionalinė naftos bendrovė (KNPC).

Iš pradžių pranešusi, kad per nelaimę buvo sužeista 10 žmonių, bendrovė vėliau atnaujino aukų skaičių ir nurodė, kad įvykio vietoje buvo rasti dviejų darbuotojų „iš Azijos šalių“ kūnai.

Septyni sužeistieji buvo hospitalizuoti, penkių iš jų būklė yra kritinė, nurodė KNPC.

Vėliau nelaimės vietoje apsilankė naftos ministras Mohammedas al Faresas (Mohamedas Faresas).

KNPC nurodė, kad gaisras įsiplieskė dujų skystinimo skyriuje, kuris neveikė, nes remontuojamas. Pasak bendrovės, gaisras jau užgesintas ir jis nepaveikė įmonės darbo, nes per gaisrą nukentėjęs skyrius neveikė.

Šis objektas pritaikytas perdirbti iki 25 tūkst. barelių naftos per parą. Įmonė aprūpina Kuveito vidaus rinką, daugiausia benzinu ir dyzelinu. Neseniai ji buvo išplėsta, siekiant sumažinti išmetamųjų teršalų kiekį ir padidinti pajėgumus iki 346 tūkst. barelių per parą.

Kuveitas, kuriame gyvena apie 4,1 mln. žmonių, pagal išžvalgytas naftos atsargas yra šeštas pasaulyje.

 

GALERIJA

  • Kuveito naftos perdirbimo įmonėje kilus gaisrui žuvo du žmonės, sužeista dar 10
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS