Kyjive per Rusijos raketų ataką nukentėjo 10 žmonių | KaunoDiena.lt

KYJIVE PER RUSIJOS RAKETŲ ATAKĄ NUKENTĖJO 10 ŽMONIŲ

  • 0

Rusija pirmadienį surengė naują raketų ataką Kyjivo centre, kur nugriaudėjo keli sprogimai, o pareigūnai pranešė apie dešimt sužeistųjų, įskaitant paauglę.

„Sprogimai Kyjive. Nedelsdami eikite į slėptuves“, – socialiniame tinkle „Telegram“ parašė Kyjivo meras Vitalijus Klyčko.

Kyjive po Rusijos raketų atakos centriniame Pečersko rajone užfiksuotos krintančios nuolaužos.

Miesto vadovo duomenimis, raketos nuolaužų buvo apgadintas negyvenamasis triaukštis pastatas – vienos ugdymo įstaigos sporto salė.

„Per šiandieninę priešo ataką, ačiū Dievui, nebuvo pataikyta į daugiaaukščius gyvenamuosius namus. Ir kol kas aukų nėra“, – „Telegram“ nurodė V. Klyčko.

Tai priminimas, kad Ukrainai skubiai reikia didesnės oro gynybos, ypač „Patriot“ sistemų ir raketų, galinčių atremti bet kokią Rusijos ataką.

„Šalia sugriautų valstybinės ugdymo įstaigos patalpų yra bendrabutis, kuriame buvo daug žmonių. Laimei, žalos nebuvo ir niekas nenukentėjo“, – parašė meras.

Gelbėjimo tarnybos sakė, kad po griuvėsiais dar gali būti žmonių. Darnycios ir Solomjankos rajonuose nuo raketų nuolaužų nukentėjo keli gyvenamieji namai.

Taip pat buvo iškvietimų į Dnipro rajoną, sakė meras.

„Privalome sustabdyti šį terorą“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padėkojo Ukrainos pagalbos tarnyboms, policijai ir kitiems darbuotojams, likviduojantiems rytinės Rusijos atakos Kyjive padarinius.

„Rusijos teroristai sostinę atakavo balistinėmis raketomis. Deja, paprastame miesto rajone padaryta žalos. Šiuo metu žinoma apie penkis nukentėjusiuosius. Toliau naršoma po griuvėsius“, – parašė jis „Telegram“, kai nukentėjusiųjų skaičius siekė penkis.

„Nepavargstame kartoti, kad Ukrainai reikia daugiau oro gynybos. Tai mūsų miestų saugumas ir išgelbėtos žmonių gyvybės. Mes visi pasaulyje, kurie gerbiame ir saugome gyvybę, privalome sustabdyti šį terorą“, – pridūrė prezidentas.

Sostinėje pirmadienį buvo sunaikintos dvi rusų balistinės raketos, „Telegram“ paskelbė oro pajėgos.

Rusija smogė Kyjivui dviem balistinėmis raketomis iš laikinai okupuoto Krymo.

Keliomis valandomis anksčiau buvo pranešta, kad per Rusijos dronų ataką pietų Ukrainoje buvo sužeisti keli žmonės. Ukrainos oro pajėgos sakė sunaikinusios aštuonis iš devynių atakos dronų.

„Šį rytą Rusija vėl atakuoja Ukrainą hipergarsinėmis raketomis. Garsūs sprogimai Kyjive“, – socialiniuose tinkluose rašė JAV ambasadorė Ukrainoje Bridget Brink (Bridžit Brink).

„Ukrainai dabar reikia mūsų pagalbos. Negalima švaistyti nė akimirkos“, – pridūrė ji, užsimindama apie 60 mlrd. JAV dolerių (55 mlrd. eurų) karinės pagalbos paketą, įstrigusį JAV Kongrese.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje, pasak jo, matyti, kaip į slėptuvę bėga moksleiviai.

„Tai priminimas, kad Ukrainai skubiai reikia didesnės oro gynybos, ypač „Patriot“ sistemų ir raketų, galinčių atremti bet kokią Rusijos ataką“, – rašė jis.

Ukraina jau seniai prašo savo sąjungininkų daugiau oro gynybos pajėgumų, Rusijai intensyvinant atakas visoje šalyje.

Gairės: karas Ukrainoje, Kyjivas, sprogimai, nukentėjo žmogus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS