Latvijoje patvirtinti penki nauji COVID-19 atvejai, Estijoje – septyni | KaunoDiena.lt

LATVIJOJE PATVIRTINTI PENKI NAUJI COVID-19 ATVEJAI, ESTIJOJE – SEPTYNI

Latvijoje per praėjusią parą atlikus 1 354 testus patvirtinti penki nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejai, sekmadienį informavo Ligų profilaktikos ir kontrolės centras.

Keturi asmenys užsikrėtė po kontakto su iš užsienio sugrįžusiais asmenimis, o penktojo žmogaus užsikrėtimo aplinkybės tebetiriamos, nurodė Centras.

Bendras Latvijoje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius padidėjo iki 1 242, atlikus iš viso 201 310 pirminių testų koronavirusinei infekcijai nustatyti. Koronaviruso protrūkis šalyje iki šiol pareikalavo 32 žmonių gyvybių.

Kaip rodo Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos duomenys, sekmadienį šalies ligoninėse tebebuvo gydomi keturi koronavirusu užsikrėtę žmonės; visų jų būklė vidutinio sunkumo. Nė vienas iš šių pacientų nebuvo hospitalizuotas per pastarąją parą.

Persirgę koronavirusine infekcija šalyje pasveiko 1 052 žmonės.

Estijoje – septyni atvejai

Estijoje atlikus 345 testus per praėjusią parą patvirtinti septyni nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, sekmadienį pranešė Sveikatos apsaugos departamentas.

Iš naujų užsikrėtimo atvejų penki nustatyti Tartu mieste. Kiti du – Harjumos apskrityje.

Visi atvejai yra susiję su žinomu židiniu, nustatytu liepos 18 dieną per vakarėlį naktiniame klube „Vabank“. Iš viso su šiuo židiniu susiję 28 užsikrėtimo atvejai, 17 iš jų – Tartu mieste.

Sekmadienio rytą Estijos ligoninėse buvo gydomi penki infekuotieji; nė vienas jų nebuvo prijungtas prie dirbtinio plaučių ventiliavimo aparato. Per praėjusią parą nenustatyta jokių mirties atvejų.

Nuo pandemijos pradžios Estijoje nustatyti iš viso 2 079 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 69 pacientai mirė.

Baltijos šalyse iki sekmadienio vidurdienio iš viso patvirtinti 5432 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinta 2110 atvejų, atlikti 526 tūkst. 339 tyrimai, mirė 80 žmonių. 

Latvija: patvirtinti 1243 atvejai, atlikta 201 tūkst. 310 tyrimų, mirė 32 žmonės. 

Estija: patvirtinti 2079 atvejai, atlikti 120 tūkst. 85 tyrimai, mirė 63 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha cha cha...

Kodėl Latvijoje ir Estijoje mažiau užsikrėtusių nei Lietuvoje?Gal Veryga ten ir atosogavo?Gal ir dabar ten atostogauja... penktadieniais.Juk tik jis tesugeba taip puikiai tvarkytis su covidu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS