Lauk stumiami rusai keršija energetikos teroru | KaunoDiena.lt

LAUK STUMIAMI RUSAI KERŠIJA ENERGETIKOS TERORU

  • 0

Karui įžengus į 202-ąją dieną, okupantai griebiasi kito ginklo – terorizuoti Ukrainą naikinant energetiką, praneša LNK.

Rusai raketomis smogė ukrainiečių elektros tiekimo infrastruktūrai. Užsiliepsnojo šiluminė elektrinė Charkive – antra šalyje pagal dydį. Kliuvo ir kitiems energetikos objektams. Sutrikdytas ir eismas geležinkeliais. Net kelios Ukrainos sritys, įskaitant ir pačios Rusijos kontroliuojamą teritoriją, naktį leido tamsoje.

Maskva elektros teroro griebėsi Kyjivui tęsiant triuškinantį kontrpuolimą. Vos per parą išstūmė rusus iš dar daugiau nei 20 gyvenviečių. Patvirtinta, kad Kyjivas susigrąžino ir strategiškai svarbų Iziumo miestą

Jie tai vadins kaip geros valios gestais, mes – pergale.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Rusijos teroristus dėl visiško elektros energijos tiekimo nutraukimo Charkivo ir Donecko srityse, dalinio nutraukino Zaporižios, Dnipro ir Sumų srityse. Pasak V.Zelenskio, rusų tikslas – atimti iš žmonių šviesą ir šilumą. Tačiau Ukraina ją susigrąžins, kaip ir visas savo žemes. Kreipdamasis į savo šalies gynėjus sakė, kad priekyje – Ukrainos pergalė.

„Tai nelengvas kelias į pergalę, bet esame tikri, kad pavyks. Jūs pasieksite mūsų sieną, visos jos ruožus, pamatysite priešo nugaras, kaip blizga mūsų tautos akys ir okupantų kulnai. Jie tai vadins kaip geros valios gestais, mes – pergale“, – V.Zelenskis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Gairės: karas, energetika, karas Ukrainoje, Rusija, teroras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS