Lėktuvo duris ore atidaręs vyras: norėjau greičiau išlipti | KaunoDiena.lt

LĖKTUVO DURIS ORE ATIDARĘS VYRAS: NORĖJAU GREIČIAU IŠLIPTI

Vyras, kuris atidarė dar ore buvusio oro linijų „Asiana Airlines“ lėktuvo avarinį išėjimą, esą duso ir norėjo kuo greičiau išlipti, šeštadienį pranešė Pietų Korėjos policija.

Lėktuvas „Airbus A321-200“, kuriuo skrido beveik 200 keleivių, penktadienį artėjo prie Tegu (Degu) tarptautinio oro uosto, esančio maždaug už 240 km į pietryčius nuo Seulo.

Kai lėktuvas dar buvo maždaug 200 metrų virš žemės, prie avarinio išėjimo sėdėjęs keleivis atidarė duris.

Dėl netikėtai atsidariusių durų kai kuriems keleiviams pasidarė sunku kvėpuoti, o kai kurie žmonės po nusileidimo buvo nuvežti į ligoninę, nurodė „Asiana Airlines“ ir pridūrė, kad didesnių sužeidimų ar žalos niekas nepatyrė.

 

 

Ketvirtą dešimtį metų einantis vyras buvo nuvežtas į policiją ir apklaustas. Jis pareigūnams pasakė, kad „jautė stresą, nes neseniai neteko darbo“.

„Jam atrodė, kad skrydis trunka ilgiau nei turėtų ir jautėsi dūstantis salone. Jis norėjo greit išlipti“, – naujienų agentūrai FAP sakė vienas Tegu policijos pareigūnas.

Jam atrodė, kad skrydis trunka ilgiau nei turėtų ir jautėsi dūstantis salone. Jis norėjo greit išlipti.

Keleiviui gresia įkalinimas iki 10 metų už aviacijos saugumo įstatymų pažeidimus.

Pietų Korėjos transporto ministerija pranešė, kad lėktuvui nusileidus 12 žmonių buvo nuvežti į ligoninę dėl diskomforto ir kvėpavimo problemų.

Ministerija patvirtino, kad keleivis tyčia atidarė lėktuvo duris lėktuvui dar skrendant. Vienas ministerijos pareigūnas sakė, kad tai pirmas žinomas tokio pobūdžio incidentas per šalies aviacijos istoriją.

Ekspertai teigia, kad Pietų Korėjos aviacijos pramonė pasižymi gerais saugos rodikliais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rbb

O ką darė kiti keleiviai, kurie greta? Negalėjo duot snukin ir surišt beprotį? Ir kaip stiuardesės nematė ką daro keleivis? Juk tai vyko nusileidimo metu kai visi turi sėdėt nejudėdami. Čia kažkokia pasaka,

Buna visokiu keleiviu..

Anksciau buvo rasyta,kad atidare ir issoko, tiesiog savizudybe. Bet,kaip galejo atidarytu,juk mate kaskas ,ka daro,bet irgi trenkas buvo,kad lektuve jauciasi kaip namie.Tai gal paskui uzdare...nes trauka,vejas.Tai ko neislipe...Butina duris uzdaryti taip,kad pasaliniai neprieitu,bet vel,jei avarija...

Tarą \\\\\.../////

norėjo priduoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS