Libano pareigūnai paleido laivą, įtariamą vogtų ukrainietiškų grūdų gabenimu | KaunoDiena.lt

LIBANO PAREIGŪNAI PALEIDO LAIVĄ, ĮTARIAMĄ VOGTŲ UKRAINIETIŠKŲ GRŪDŲ GABENIMU

Libano vyriausiasis prokuroras antradienį paleido su Sirijos vėliava plaukiojantį laivą, kuris buvo sulaikytas dėl Kyjivo ambasados Beirute įtarimų, kad juo buvo gabenami iš Ukrainos pavogti miltai ir miežiai, pranešė vienas pareigūnas.

Prokuroras Ghassanas Oueidat leido laivui „Laodicea“, kuris praėjusią savaitę prisišvartavo šiauriniame Tripolio uostamiestyje, išplaukti į jūrą po to, kai tyrimas neįrodė, kad juo buvo gabenamos vogtos prekės, AFP sakė teisėsaugos pareigūnas.

„Atlikus preliminarius tyrimus... nenustatyta, kad buvo įvykdyta nusikalstama veika ar kad prekės buvo pavogtos“, – sakė pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Ukrainos ambasada Libane tvirtino, kad grūdai į laivą buvo pakrauti iš Rusijos karinių pajėgų okupuoto regiono, ir teigė, kad Libano valdžios institucijoms pateikė įrodymų, jog prekės buvo vogtos.

Ukraina ne kartą kaltino Maskvos pajėgas plėšiant jos grūdų sandėlius nuo tada, kai Rusija vasario pabaigoje įsiveržė į šalį.

Šeštadienį G. Oueidat nurodė sulaikyti laivą ir pavedė policijai atlikti tyrimą.

Prokuroras nustatė, kad laive buvę grūdai priklausė Sirijos verslininkui, sakė teisėsaugos pareigūnas.

„Sirijos pilietis, kurio pavardė įrašyta ant krovinio iš Ukrainos, atvyko pas tyrėjus ir pateikė dokumentus, įrodančius jo nuosavybės teisę“, – antradienį sakė pareigūnas.

Ukraina, viena didžiausių pasaulyje grūdų eksportuotojų, šią savaitę preliminariai atnaujino grūdų eksportą pagal JT remiamą susitarimą.

Siera Leonėje registruotas laivas „Razoni“ pirmadienį išplaukė iš Odesos uosto į Libaną pagal Turkijos ir JT tarpininkaujamą susitarimą, kuriuo siekiama į pasaulio rinkas pristatyti milijonus tonų įstrigusios Ukrainos produkcijos ir sustabdyti pasaulinę maisto krizę.

Interneto svetainės „Marine Traffic“ duomenys rodo, kad laivas, gabenantis 26 tūkst. tonų kukurūzų, antradienį 9.00 val. Grinvičo laiku buvo prie Bulgarijos krantų.

Gairės: Libanas, Ukrainos grūdai, vogti grūdai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS