Londone dėl antisemitinių išpuolių grėsmės žydų rajonuose budės daugiau policijos | KaunoDiena.lt

LONDONE DĖL ANTISEMITINIŲ IŠPUOLIŲ GRĖSMĖS ŽYDŲ RAJONUOSE BUDĖS DAUGIAU POLICIJOS

Londone dėl antisemitinių įžeidinėjimų ir grasinimų areštavus keturis žmones, miesto žydų rajonų gatvėse bus dislokuota daugiau policininkų, pirmadienį paskelbė Jungtinės Karalystės sostinės meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas).

„Siekdami nuraminti londoniečius, ypač iš žydų bendruomenių, imamės virtinės dalykų“, – televizijai ITV sakė S. Khanas ir paskelbė apie „didesnį policijos dalyvavimą“.

Pareigūnai, tiriantys socialinėje žiniasklaidoje išplatintą vaizdo įrašą, kuriame, regis, užfiksuoti iš vieno automobilio Londono šiaurėje šaukiami antisemitiniai užgauliojimai, areštavo keturis asmenis.

Šis automobilis sekmadienį važiavo mašinų su palestiniečių vėliavomis kolonoje. Tai buvo vienas iš kelių savaitgalį šalyje surengtų protestų prieš didžiausią pastarųjų metų smurtą tarp Izraelio ir palestiniečių kovotojų.

Minėti keturi vyrai sulaikyti dėl įtariamų viešosios tvarkos pažeidimų sunkinančiomis rasinėmis aplinkybėmis.

„Šis elgesys buvo absoliučiai šokiruojamas ir nebus toleruojamas, – sakė policijos vyresnysis inspektorius Jo Edwardsas (Džo Edvardsas). – Suprantu, kad tai turėjo sukelti nemažą susirūpinimą bendruomenėje.“

Protestai sulaukė didelio pasmerkimo. Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) sakė, kad šalyje „nėra vietos“ antisemitizmui.

„Kai tik Artimuosiuose Rytuose kyla įtampa ir būna smurto, jie gali išplisti [ir] į mūsų miestą“, – sakė S. Khanas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Marazmas

Taip, pasaulyje yra skriaudziami tik zydai ir homoseksualistai. Daugiau niekas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS