Maskva kaltina Izraelį neonacių režimo Kyjive rėmimu | KaunoDiena.lt

MASKVA KALTINA IZRAELĮ NEONACIŲ REŽIMO KYJIVE RĖMIMU

Maskva antradienį apkaltino Izraelį „neonacių režimo Kyjive“ rėmimu, dar labiau griežtindama toną po tarptautinį pasipiktinimą sukėlusio Rusijos užsienio reikalų ministro pareiškimo, kad Adolfas Hitleris „buvo žydų kilmės“.

Izraelio užsienio reikalų ministras Yairas Lapidas (Jairas Lapidas) pirmadienį išplatintame pareiškime šiuos Sergejaus Lavrovo pareiškimus pavadino „neatleistinais, skandalingais ir baisia istorine klaida“, be to, iškvietė Rusijos ambasadorių, kad šis pateiktų „paaiškinimus“.

Duodamas interviu Italijos televizijai S. Lavrovas sekmadienį pareiškė, kad Maskvos užpultoje Ukrainoje esą tebegyvuoja nacizmas, net jei kai kurie jos veikėjai, įskaitant prezidentą Volodymyrą Zelenskį, yra žydai.

„Jie sako: „Kaip gali egzistuoti nacifikacija, jei mes esame žydai?“ Mano nuomone, Hitleris taip pat buvo žydų kilmės, todėl tai nieko nereiškia. Jau kuris laikas iš žydų girdime, kad didžiausi antisemitai buvo žydai“, –  sakė Rusijos diplomatijos vadovas, remiantis vertimu į italų kalbą.

„Žydai per Holokaustą nežudė patys savęs, – pabrėžė Y. Lapidas. – Žemiausias rasizmo žydų atžvilgiu lygis – kaltinti pačius žydus antisemitizmu.“

Žemiausias rasizmo žydų atžvilgiu lygis – kaltinti pačius žydus antisemitizmu.

„Atkreipėme dėmesį į užsienio reikalų ministro Yairo Lapido antiistorines pastabas, didele dalimi paaiškinančias dabartinės vyriausybės sprendimą remti neonacių režimą Kyjive“, – sakoma antradienį paskelbtame Rusijos Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

„Deja, istorija žino žydų ir nacių bendradarbiavimo tragiškų pavyzdžių“, – sakoma pareiškime.

Izraelio premjeras Naftali Bennettas (Naftalis Benetas) taip pat pasmerkė S. Lavrovo „melus“, kuriais iš esmės „patys žydai kaltinami baisiausiais istorijos nusikaltimais“ prieš save.

Maskva bandydama teisinti vasario 24-ąją Ukrainoje pradėtą karą, kurį pati vadina „specialia karine operacija“, ne kartą sakė, kad siekia „demilitarizuoti“ ir „denacifikuoti“ šią šalį.

Antradienį Rusijos Užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad V. Zelenskio „žydiška kilmė negarantuoja apsaugos nuo siautėjančio neonacizmo“ Ukrainoje.

Negana to, rusų ministerija pareiškė, kad „Ukraina... nėra vienintelė“, nes Latvijos prezidentas Egilas Levitas „taip pat turi žydiškų šaknų ir taip pat dangsto... „Waffen SS“ reabilitavimą savo šalyje“.

Gairės: karas, karas Ukrainoje, Sergejus Lavrovas, Izraelis, žydai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS