A. Merkel: kol kas Vokietija išlaikė išbandymą koronavirusu | KaunoDiena.lt

A. MERKEL: KOL KAS VOKIETIJA IŠLAIKĖ IŠBANDYMĄ KORONAVIRUSU

Kanclerė Angela Merkel šeštadienį pareiškė, kad kol kas Vokietija sėkmingai tvarkėsi su koronaviruso krize, tačiau dar teks daug nuveikti, siekiant suvaldyti COVID-19 pandemiją, informuoja naujienų agentūra dpa.

„Kol kas šį išbandymą išlaikėme. Daugybė žmonių mūsų šalyje buvo apdairūs, vadovavosi protu ir jautė atsakomybę už kitus“, – A. Merkel sakė savo kassavaitiniame kreipimesi.

Nepaisant to, kanclerė ragino žmones nepasiduoti apgaulingam saugumo jausmui.

„Kai kurie žmonės dabar mano, kad grėsmė net nebuvo rimta, nes dauguma nesusidūrė su didele nelaime. Toks požiūris klaidingas“, – sakė ji.

A. Merkel tikisi, kad dėl koronaviruso pandemijos įvestus suvaržymus bus galima laipsniškai švelninti, tačiau ji ragino visuomenę ir toliau elgtis atsakingai.

Tuo metu savaitgalį keliuose miestuose – Berlyne, Štutgarte, Kelne, Miunchene ir kt. – rengiamos demonstracijos prieš apribojimus dėl COVID-19. Žmonės reikalauja atšaukti suvaržymus, aiškindami, kad pažeidžiamos jų teisės.

Tuo pačiu metu bus rengiami protestai prieš šias demonstracijas, o jų metu bus pasisakoma prieš sąmokslo teorijas, skleidžiamas apie koronavirusą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS