Mianmaro prekybos centre sprogo bomba: žuvo du žmonės | KaunoDiena.lt

MIANMARO PREKYBOS CENTRE SPROGO BOMBA: ŽUVO DU ŽMONĖS

Mianmaro komerciniame centre Jangone du žmonės žuvo, dar 11 nukentėjo prie prekybos centro sprogus bombai, trečiadienį pranešė gelbėtojai ir vietos žiniasklaida.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už sprogdinimą, įvykdytą antradienio popietę, kai šalyje buvo švenčiama viena budistų šventė.

„Kai ten atvykome, sužeisti žmonės buvo išsibarstę, o ant kelio buvo kraujo“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas gelbėtojų komandos narys.

„Remiantis mūsų surinkta informacija, 11 žmonių buvo sužeisti, o dar du žuvo“, – kalbėjo jis su anonimiškumo sąlyga.

Šioje Pietryčių Azijos šalyje tęsiasi neramumai nuo pernai vasarį įvykdyto perversmo. Vadinamosios „Liaudies gynybos pajėgos“ (PDF) taikosi į kariuomenę, pareigūnus ir organizacijas, kaltinamus bendradarbiavimu su chunta.

Jokia grupuotė kol kas neprisiėmė atsakomybės už antradienį surengtą išpuolį, o chuntos atstovas nepateikė komentarų.

Vietos žiniasklaidos duomenimis, du žuvusieji mirė ligoninėje. Kita gelbėtojų komanda pranešė, kad į ligoninę nugabeno šešis nesunkiai sužeistus žmones.

Gegužę per sprogimą netoli autobusų stotelės judriame Jangono rajone žuvo vienas žmogus, dar devyni nukentėjo.

Vėliau chunta pareiškė, kad bomba sprogo atsitiktinai ir kad nukentėjusysis palaikydavo ryšius su PDF grupėmis, kurias karinė valdžia paskelbė „teroristinėmis“.

Vienos padėtį Mianmare stebinčios organizacijos duomenimis, po perversmo chuntai susidorojant su disidentais žuvo per 2 tūkst. žmonių, dar mažiausiai 14 tūkst. buvo sulaikyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

globalistai teroru mazina populiacija===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS