Minskas neigia pranešimus apie studentą, neva pašautą per protestą | KaunoDiena.lt

MINSKAS NEIGIA PRANEŠIMUS APIE STUDENTĄ, NEVA PAŠAUTĄ PER PROTESTĄ

Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį paneigė pranešimus, kad vienas studentas žuvo pašautas per ankstesnę dieną Minske vykusius masinius opozicijos protestus.

„Oficialiai pranešame, kad internetu platinama informacija apie Baltarusijos nacionalinio technikos universiteto studento žūtį nuo šautinės žaizdos yra melagiena“, – sakoma pranešime, paskelbtame ministerijos „Telegram“ kanalu.

„Kaip rodo Sveikatos apsaugos ministerijos operatyvinė suvestinė, tokio piliečio į gydymo įstaigas nebuvo atvežta“, – pridūrė ministerija.

Pranešima taip pat nurodoma, kad per pastarąją parą į gydymo įstaigas kreipėsi 13 įvairaus sunkumo traumų patyrusių žmonių, iš jų penki buvo hospitalizuoti.

Baltarusijoje jau trečią mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Anksčiau šį mėnesį Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja nustatė A. Lukašenkai dviejų savaičių terminą atsistatydinti, nutraukti smurtą ir paleisti politinius kalinius. Priešingu atveju, perspėjo ji, nuo pirmadienio bus rengiamas visuotinis streikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS