Minske protestuotojai reikalauja paleisti M. Kalesnikavą, pranešama apie sulaikymus | KaunoDiena.lt

MINSKE PROTESTUOTOJAI REIKALAUJA PALEISTI M. KALESNIKAVĄ, PRANEŠAMA APIE SULAIKYMUS

Minske antradienio vakarą vyksta solidarumo akcija su Koordinacinės tarybos prezidiumo nare Maryja Kalesnikava; pranešama apie protestuotojų sulaikymus.

„Aikštėje prie Komarovo turgaus nežinomi asmenys su balaklavomis ir civiliais rūbais sulaiko žmones. Šįkart – ir moteris“, – pranešė portalas tut.by.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad keli šimtai žmonių skanduoja „Maryja“ ir „Išleisk!“.

Anksčiau antradienį buvusio pretendento į Baltarusijos prezidentus Viktaro Babarykos rinkimų štabas pranešė, kad M. Kalesnikava sulaikyta, ją pasieniečiai esą laiko Gomelio srityje.

Anksčiau apie opozicionierę pasirodė prieštaringos informacijos. Pirmadienį su ja, Koordinacinės tarybos atstovu spaudai Antonu Radniankovu bei vykdomuoju sekretoriumi Ivanu Kravcovu tapo neįmanoma susisiekti. Portalas tut.by, remdamasis vienos liudininkės pasakojimu, informavo, kad M. Kalesnikavą sulaikė žmonės civiliais drabužiais ir išvežė kažkokiu mikroautobusu.

Vėliau valstybinė agentūra BelTA ir kanalas „Belarus 1“ pareiškė, kad I. Kravcovas ir A. Radniankovas išvyko iš šalies, o M. Kalesnikava „mėgino neteisėtai palikti Baltarusijos teritoriją, bet buvo sulaikyta pasienyje“.

„Belarus 1“ teigimu, opozicionieriai „prasiveržė“ per pasienį, o M. Kalesnikava esą buvo išmesta iš automobilio.

Naujienų agentūros „Interfax“ šaltinis savo ruožtu pranešė, jog bandant faktiškai deportuoti opozicionierę, ji suplėšė savo pasą, kad negalėtų būti įleista į Ukrainą.

Agentūros šaltinis iš opozicijos atstovų aplinkos sakė, jog M. Kalesnikavą, I. Kravcovą ir A. Radniankovą Baltarusijos specialiosios tarnybos galėjo nuvežti į pasienį, kad priverstinai išsiųstų juos iš šalies. Pasak jo, nė vienas opozicijos narys neketino palikti Baltarusijos.

Ukrainos vidaus reikalų viceministras Antonas Heraščenka pareiškė, kad A. Radniankovo ir I. Kravcovo išvykimas buvo „priverstinis išvarymas“.

Aliaksandras Lukašenka savo ruožtu pareiškė, kad „Kalesnikava sulaikyta už valstybinės sienos kirtimo taisyklių pažeidimą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS