Mozambike sulaikytas 21 metus ieškotas brazilų nusikaltėlis | KaunoDiena.lt

MOZAMBIKE SULAIKYTAS 21 METUS IEŠKOTAS BRAZILŲ NUSIKALTĖLIS

Mozambike policijos pareigūnai sulaikė prekyba narkotikais kaltinamą brazilų nusikaltėlį, pabėgusį iš areštinės 1999 metais, antradienį pranešė svetainė R7, cituodama policijos pranešimą.

49 metų Gilberto Aparecido dos Santosas (Žilbertu Aparesidu duš Santušas), pravarde Fuminhu (Fuminju), nusikaltėlių žargonu reiškianti "Kanapių dūmas",  buvo sulaikytas Maputu per bendrą Mozambiko, Brazilijos ir JAV kovos su narkotikais tarnybos pareigūnų operaciją.

Brazilijos teisingumo ministerija pavadino G. A. dos Santosas vienu iš ieškomiausių Brazilijos nusikaltėlių. Jis yra vienas iš San Paulo „Sostinės pirmosios grupuotės“ vadeivų ir vienas garsiausių prekeivių narkotikais.

1999 metais, kai buvo laikinai sulaikytas San Paule, jis pabėgo iš kameros ir nuo to laiko buvo ieškomas.

R7 nurodė, kad kitas grupuotės vadas Marcusas Camacho (Markusas Kamaču) atlieka maksimalią 200 metų įkalinimo bausmę Brazilijoje. G. A. dos Santosas taip pat buvo kaltinamas dalyvavimu sąmoksle, siekiant organizuoti M.  Camacho pabėgimą 2019 metų balandžio mėnesį. Tačiau teisėsaugos pareigūnams pavyko išaiškinti šį planą, ir M. Camacho buvo perkeltas į kitą kalėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS