Per NATO pratybas Estijoje sužaloti keletas JAV desantininkų | KaunoDiena.lt

PER NATO PRATYBAS ESTIJOJE SUŽALOTI KELETAS JAV DESANTININKŲ

Per NATO pratybas „Swift Response“ Estijoje sužalojimų patyrė keletas JAV desantininkų.

JAV ambasados ​​Estijoje atstovas „Postimees“ leidiniui patvirtino, kad ankstyvą šeštadienio rytą keli Jungtinių Valstijų desantininkai patyrė nesunkių sužeidimų, nusileisdami į Nurmse oro uostą, ir buvo nugabenti į ligoninę.

„Tai yra įprasta oro operacijimos“, – pridūrė JAV ambasados atstovas.

„Nė vienas šių sužalojimų nėra pavojingas gyvybei, o dauguma juos patyrusių karių jau grįžo į rikiuotę. Trijų karių kojų traumų gydymas tęsiamas“, – sakė jis.

Nė vienas šių sužalojimų nėra pavojingas gyvybei, o dauguma juos patyrusių karių jau grįžo į rikiuotę.

„Swift Response“ pratybų aktyvioji dalis prasidėjo gegužės 5-ąją. Pratybų metu Estijos gynyba praktikuojama esant potencialiai krizinei situacijai, jose mokoma apie 2,5 tūkst. karių iš Estijos, JAV ir Jungtinės Karalystės. Pratybose dalyvauja daugiau nei 20 lėktuvų ir 25 sraigtasparniai.

Pasak Estijos gynybos vyriausiojo pajėgų štabo pranešimo, šeštadienio vakarą, vykdant pratybas „Swift Response“ virš Nurmse oro uosto buvo desantuota apie 600 JAV armijos 82-osios oro desanto divizijos desantininkų su karine technika ir transporto priemonėmis. Dauguma jų buvo atskraidinti tiesiai iš Fort Bragg divizijos bazės Šiaurės Karolinoje, JAV.

Pratybos „Swift Response“ baigsis gegužės 14-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

USA

nevykeliai...

Juk aišku

kad šios pratybos neatsitiktinai :), akurat per Pergales diena. Taip ir reikia šiems desantininkams.

Anonimas

Kokia būtu visuotinė tryda , jei rusai surengtų tokias pratybas Kaliningrado srityje.....broileris iš baimės pridarytomis kelnėmis išlėktų, kaip kadaise Grybauskaitė, perlaukti to meto į Ameriką. O jau mūsų šūdasklaida iš baimės užsikauktų...dangus griūva...Dar dabar pamenu, kaip Delfis prieš trejetą metų spausdino žemėlapius, kaip rusai trim kryptim puls Lietuvą ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS