A. Navalnas sako, kad buvo perkeltas į vienutę kolonijoje | KaunoDiena.lt

A. NAVALNAS SAKO, KAD BUVO PERKELTAS Į VIENUTĘ KOLONIJOJE

  • 2

Kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas pirmadienį pareiškė, kad buvo perkeltas į vienutę po to, kai pabandė kalėjime įkurti profesinę sąjungą.

A. Navalnas atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę griežtojo režimo pataisos kolonijoje netoli Rusijos Vladimiro miesto. Aktyvistas buvo pripažintas kaltu dėl lėšų grobstymo, tačiau pats jis šią bylą laiko politine.

„Linkėjimai iš vienutės“, – socialiniuose tinkluose parašė A. Navalnas, teigdamas, kad oficialiai buvo izoliuotas už tai, kad pažeidė aprangos kodą, atsisegęs viršutinę kalinio uniformos sagą.

Kremliaus kritikas pranešė, kad vienutėje turi išbūti tris dienas, bet buvo perspėtas kalėjimo vadovybės, kad tai gali „tapti mano nuolatine gyvenamąja vieta“, jei „neperžiūrėsiu savo požiūrio“.

A. Navalnas savo kamerą apibūdino kaip mažytę „betoninę būdelę“, kur „labai karšta ir beveik nėra oro“.

„Mano kameroje yra tik puodelis ir knyga. Valgio metu gaunu tik šaukštą ir lėkštę“, – pridūrė jis.

Jokių pasimatymų, jokių laiškų, jokių siuntinių. Tai vienintelė vieta kalėjime, kur draudžiama net rūkyti.

Pasak jo, vakare iš išorės svirtimi nuleidžiamas geležinis gultas, kuris vėl pakeliamas anksti ryte, kai išnešami čiužinys ir pagalvė.

„Jokių pasimatymų, jokių laiškų, jokių siuntinių. Tai vienintelė vieta kalėjime, kur draudžiama net rūkyti“, – pasakojo aktyvistas.

Praėjusią savaitę A. Navalnas paskelbė, kad kolonijoje, kurioje jis dirba siuvėju, įkūrė vieno nario profesinę sąjungą.

Nors profsąjunga jau pasiekė pirmąją pergalę – prie siuvimo mašinų dirbančių kalinių naudojamos taburetės buvo pakeistos kėdėmis – A. Navalnas pareiškė, kad iš kalėjimo administracijos sulaukė įspėjimų.

Balsingiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas A. Navalnas buvo areštuotas pernai, kai sugrįžo iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo. Jo areštą pasmerkė daug šalių, o Vakarų sostinės dėl to įvedė sankcijų Maskvai.

2020 metais A. Navalnas vos nebuvo nunuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Opozicionierius dėl tos atakos kaltina Kremlių, bet šis neigia bet kokį savo vaidmenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vatnykas

Visai gali ir taip būti, jei bandė ten šakotis.

visas kalejimas jau isdulkino jy per sikna

dabar vienuteje sedi hemoroju su vazelinu tepa..gydosi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS