A. Navalno atstovė: jo buvimo vieta nežinoma, galbūt kilo pavojus gyvybei | KaunoDiena.lt

A. NAVALNO ATSTOVĖ: JO BUVIMO VIETA NEŽINOMA, GALBŪT KILO PAVOJUS GYVYBEI

Rusijos disidentas Aleksejus Navalnas, vienas garsiausių Kremliaus oponentų, dingo iš pataisos darbų kolonijos, kurioje buvo kalinamas, antradienį pranešė jo advokatas ir padėjėjai, pridūrę, kad baiminasi dėl jo saugumo.

„Aleksejus dingo, nėra jokios informacijos apie tai, kur jis yra“, – sakė jo atstovė spaudai Kira Jarmyš „YouTube“ programai „Populiarnaja politika“.

A. Navalnas buvo Pokrovo kalėjimo stovykloje, tačiau jo advokatas sakė, kad negavo jokios informacijos apie dabartinę jo buvimo vietą.

„Jam gresia pavojus“, – sakė K. Jarmyš, pridurdama, kad žiaurioje kalėjimų sistemoje jis gali būti nužudytas.

Ji taip pat pakomentavo pranešimus, kad A. Navalnas galėjo būti perkeltas į griežtojo režimo koloniją Nr. 6 Melechovo mieste netoli Kovrovo, tačiau teigė, kad jie nepatvirtinti. „Negalime tuo tikėti, kol advokatas jo nepamatys“, – sakė ji.

Pranešime teigiama, kad A. Navalno žmona Julija taip pat neturi jokios informacijos.

Kolonija Nr. 6, garsėjanti griežtesnėmis sąlygomis, yra maždaug už 150 km nuo Pokrovo pataisos kolonijos.

K. Jarmyš teigė, kad Rusijos valdžios institucijos daro viską, kad advokatams ir šeimos nariams būtų sunku susisiekti su A. Navalnu.

Gegužės mėnesį teismas patvirtino jam skirtą 9 metų laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų sukčiavimu, todėl jo perkėlimas į griežtesnio režimo kalėjimą tapo teisiškai privalomas. Tokiuose kalėjimuose kaliniams retai leidžiama susitikti su giminaičiais, gauti siuntinius ir laiškus ar išeiti į gryną orą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vatnykas

Kaip jis gražiai atrodo už grotų...negaliu atsigrožėti. Dar įdėkit tokia pat Saakašvilio nuotrauką !

viskas gerai

Tiesiog vyksta operacija "Įpėdinis". Lygtai sprindinis Pimpischanas dvesia. Pažiūrėsim. Nuo pat pradžių itin keistai atrodė Navalno sugrįžimas po nuodijimo į Mordorą. Aukos įvaizdis dar nei vienam politikui nepakenkė. Kai kurie politikai ir patys to trokšta. Toli eiti nereikia, čia pat, pas mus Lietuvoje, P_dereckių dinastija. :)

LAPE SIAURINE

visi ,kam reikia zino kur jis yra,o yra jisai pasodintas i kalejima devyniems metams ir jeigu kazkaip sugebes is ten pasprukti,tai tiesiu taikymu atvarys i lansbergio glebi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS