Per nuošliaužą Venesueloje žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 50 | KaunoDiena.lt

PER NUOŠLIAUŽĄ VENESUELOJE ŽUVUSIŲ ŽMONIŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI 50

Pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad vieną Venesuelos miestą netoli sostinės Karakaso nusiaubusios nuošliaužos aukų skaičius išaugo iki 50.

„Kol kas, deja, oficialiai žuvo 50 žmonių, ir (jų kūnai) perduoti artimiesiems“, – vietos televizijai sakė vidaus reikalų ministras Remigio Ceballosas (Remichijus Sebaljosas)

Anksčiau skelbta apie 43 žmonių žūtį.

Šeštadienį dėl neįprastai smarkios liūties Techeriase, kuriame gyvena apie 50 tūkst. žmonių ir kuris įsikūręs kalnuose netoli Karakaso, iš krantų išsiliejo didelė upė ir keli mažesni upeliai.

Mieste sugriauta pastatų, purvo ir nuolaužų užpiltose gatvėse gulėjo išversti medžiai, buvo matyti sumaitotų automobilių.

R. Ceballosas sakė, kad gelbėjimo ir valymo darbams mieste buvo pasiųsta apie 3,2 tūkst. žmonių.

Anksčiau šią savaitę prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras) teigė, kad Venesueloje įvykusios didžiausios per pastaruosius dešimtmečius stichinės nelaimės aukų skaičius gali siekti 100.

Ekspertai teigia, kad audrą sustiprino regioną apėmęs sezoninis „La Nina“ orų reiškinys, taip pat uragano „Julia“, kuris Centrinėje Amerikoje nusinešė mažiausiai 26 gyvybes ir padarė daug žalos, padariniai.

Krizės ištiktą Venesuelą reguliariai talžo sezoninės audros, tačiau iškritus rekordiškai daug lietaus, dėl kurio pastaraisiais mėnesiais žuvo dešimtys žmonių, ši stichinė nelaimė šiemet buvo didžiausia.

N. Maduro pažadėjo atstatyti kiekvieną per nuošliaužą sugriautą pastatą.

„Techeriasas pakils kaip feniksas, Techeriasas atgims iš naujo“, – sakė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS