Oro uoste rastas kaip „suvenyras“ gabentas raketų leidimo įrenginys | KaunoDiena.lt

ORO UOSTE RASTAS KAIP „SUVENYRAS“ GABENTAS RAKETŲ LEIDIMO ĮRENGINYS

  • 0

JAV transporto saugumo pareigūnai pirmadienį viename oro uoste netoli Vašingtonos konfiskavo raketų leidimo įrenginį, kurį savo registruotame bagaže gabeno vienas teksasietis, paaiškinęs, kad tai yra „suvenyras“ iš Kuveito.

Ginklas buvo rastas „anksti šį rytą“ Baltimorės-Vašingtono tarptautiniame oro uoste, sakoma Transporto saugumo administracijos (TSA) atstovės Lisos Farbstein „Twitter“ žinutėje.

„Vyras sakė parsigabenęs ją iš Kuveito kaip suvenyrą. Galbūt jam būtų buvę verčiau pasiimti raktų pakabuką!“ – pridūrė pareigūnė.

TSA pranešime apie šį incidentą sakoma, kad „vyras, gyvenantis Džeksonvilyje, Teksase, sakė pareigūnams esantis aktyviosios tarnybos kariškis“.

„Laimei, įrenginys nebuvo veikiantis. Jis buvo konfiskuotas ir perduotas valstijos ugniagesių tarnybai, kad būtų saugiai sunaikintas. Vyrui buvo leista įsėsti į savo lėktuvą“, – informavo TSA.

Prie pranešimo pridėtose nuotraukose matyti valdomosios raketos „Griffin“ paleidimo vamzdis. Šių kompleksų gamintoja „Raytheon“ apibūdina juos kaip „tiksliai nutaikomą mažą šalutinę žalą sukeliantį ginklą nereguliariojo karo operacijoms“.

Bendrovė nurodo, kad šios raketos gali būti naudojamos integruotos į antžemines, jūrines ir oro platformas.

Tačiau TSA pažymėjo, kad raketų leidimo įrenginys neturėtų būti integruojamas į bagažą: „Karinių ginklų gabenti registruotame arba rankiniame bagaže neleidžiama.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS